Rolstoelgebruikers weten voortaan via app wat toegankelijk is voor hen

In Kortrijk, Brugge, Antwerpen, Gent en Hasselt kunnen rolstoelgebruikers voortaan via een app zien welke winkels, horecazaken, parkeerplaatsen, sanitair of bezienswaardigheden voor hen toegankelijk zijn. De app ‘On Wheels’ is verkrijgbaar via de App Store en Google play.


Exact twee jaar geleden raakte initiatiefnemer Michiel Desmet betrokken bij een busongeval in Thailand, hij brak zijn rug en raakte verlamd aan de benen. De eerste kiemen voor de app werden anderhalf jaar geleden gelegd, toen een toilet in een horecazaak niet toegankelijk bleek terwijl dat wel zo aangekondigd was. “Het feit dat er zo’n gebrek aan informatie is in de 21ste eeuw vond ik zo cru en confronterend, dat ik samen met een vier vrijwilligers aan de slag ging”, zei Desmet.

Iedereen kan aanvullen

Halverwege maart, tijdens de Week van de Zorg, maten tweeduizend studenten in vijf steden de toegankelijkheid van 12.000 gebouwen op. Het werk is echter niet af en iedereen kan nog bijkomende gegevens aanvullen, overigens is die app gemaakt om wereldwijd aangevuld te worden. Gebruikers maken een gepersonaliseerd profiel aan en vullen de breedte van hun rolstoel in en de maximumhoogte van de drempel die ze aankunnen.

(Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.