Roger en Ivonne uit Rumbeke zijn zeventig jaar getrouwd

© Foto Jos
Redactie KW

Roger Tempelaere (93) en Ivonne Peuteman (94) delen reeds 70 jaar lief en leed.

Op dinsdag 20 mei 1944 gaven Roger en Ivonne elkaar hun jawoord. Sinds 2012 woont het koppel in wzc Zilverberg. Daar werd het koppel dinsdag gehuldigd voor hun platina huwelijk. Roger is een geboren en getogen Roeselarenaar. Hij was afkomstig van de Onze-Lieve-Vrouwparochie maar ging met zijn ouders in de Groenestraat wonen. Ivonne zag het levenslicht in Brugge. Kort daarop kwam het gezin op de wijk Barnum in Roeselare wonen. Beiden werkten voor dezelfde apotheek van Van Wassenhove waar de liefde voor elkaar openbloeide.

Oorlogsjaren nog vers in het geheugen

Ivonne werkte er als vertegenwoordigster voor Oost- en West-Vlaanderen en dat deed ze toen in die tijd allemaal met de fiets. “Ik werkte in de apotheek en heb er heel veel bijgeleerd”, vertel de kranige Roger. De oorlogsjaren liggen nog vers in zijn geheugen. Hij praat ononderbroken over hoe hij in september 1943 werd opgeroepen om te werken in Duitsland. Roger vluchtte naar Bretagne waar zijn broer en kennissen ook werkten.

Opgenomen in het ziekenhuis

Door een korte ziekenhuisopname van Ivonne werd gevreesd dat het jubileumfeest niet zou kunnen doorgaan, in het WZC waren alle voorbereidingen reeds aan de gang maar gelukkig werd Ivonne maandag op de vooravond van de heuglijke dag uit het ziekenhuis ontslagen. Dinsdag 20 mei werd na de gebruikelijk speech van de schepenen en de felicitaties samen met de familie en medebewoners het glas geheven op het kranige paar.

(EM)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.