Roeselarenaar steekt honderdduizenden euro’s van politiezone Midow in eigen zak

Belga
Belga
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Een 49-jarige Roeselarenaar die al sinds de opstart van de politiezone Midow als bijzonder rekenplichtige aan de slag was, gaf deze week toe dat hij enkele honderdduizenden euro’s die bedoeld waren voor de politiezone gebruikt heeft voor privédoeleinden. Guy S. werkt ook als financieel directeur voor de gemeente Wielsbeke, maar daar zijn er geen aanwijzingen dat er iets dergelijks is gebeurd.

Rond de jaarwisseling merkte men bij de politiezone Midow, waaronder de gemeenten Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke vallen, verschillende verdachte transacties binnen de boekhouding van de zone op.

“Er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart”, aldus Kurt Windels (De Brug), burgemeester van Ingelmunster en voorzitter van de politieraad. Guy S., een 49-jarige Roeselarenaar die al sinds de opstart van de politiezone in 2002 de taak van bijzonder rekenplichtige vervulde, gaf deze week toe dat hij geld dat bestemd was voor de politiezone heeft gebruikt voor privédoeleinden. In totaal zou het om enkele honderdduizenden aan euro’s gaan.

“Geld van de burgers dat bedoeld was voor de werking van de politie stak hij in zijn eigen zak. We hopen dat geld nog maximaal te kunnen recupereren. Dit is bijzonder jammer. We hadden de voorbije jaren een goede verstandhouding. Hij was nu één van de laatste mensen waarvan ik iets dergelijks had verwacht, aldus Windels.

Geen problemen in Wielsbeke

Guy S. nam begin dit jaar plots ontslag als bijzonder rekenplichtige van de politiezone Midow. “Met de zone waren we net aan een remonte bezig. We hebben veel nieuwe, jonge mensen en sinds kort is er ook een nieuwe korpschef. Dit voorval is een slag in het gezicht”, aldus de voorzitter van de politieraad.

Guy S. is ook al jarenlang werkzaam binnen de gemeente Wielsbeke. In 1999 werd hij er financieel beheerder, enkele jaren geleden werd hij er aangeduid als financieel directeur. Het gemeentebestuur ondervond er de voorbije jaren nooit problemen met hun medewerker.

“Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat de betrokkene iets dergelijks gedaan heeft binnen de gemeente”, aldus Jan Stevens (CD&V), burgemeester van Wielsbeke.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.