Roeselarenaar lanceert designafvalbakken

Joeri Decuyper wil van zijn KUJP een blijver maken. (foto SB) © Stefaan Beel
Philippe Verhaest

Vuilnisbakken hoeven er niet langer onfris uit te zien. Joeri Decuyper lanceert met KUJP immers designafvalsystemen die je (stads)tuin zelfs dat tikkeltje extra bezorgen.

Joeri Decuyper (31), in het dagelijks leven leerkracht mechanica aan Onze Jeugd in Roeselare, haalde de inspiratie voor het concept toen hij zijn eigen stadstuintje aan het aanleggen was. “Het leek me not done om onze vuilniszakken daar gewoon open en bloot te plaatsen en de bestaande opbergsystemen waren niet erg esthetisch opgevat. Dat zette me aan het denken. Ik wilde een designobject dat tegelijk functioneel was en niet zou opvallen in het geheel. Zo is KUJP geboren.”

De creaties van Joeri zijn in cortenstaal gemaakt en integreren naadloos in elke omgeving. “Ik opteer voor strakke systemen die alle mogelijke geuren binnen de afvalbak houden, ook bij erg warm weer.”

Een blijver

Elke KUJP wordt met de hand en tot in het detail afgewerkt en voegt een visuele meerwaarde aan een tuin toe, stelt Joeri. “Bovendien is het mogelijk om de bovenkant te gebruiken als kruidentuin of bloembak.” Naast een reeks standaard- en grotere modellen werkt Joeri ook op maat. “Wat de klant vraagt, daar zorg ik voor”, knipoogt hij. “Het is mijn doel om van KUJP een blijver te maken.”

Een instapmodel heb je al voor 380 euro, kruidentuin inbegrepen. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.