https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeselare zet vrijwilligers in de bloemetjes op VAX Awards

© BF
Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Zondagavond werden tijdens de VAX Awards de vele vrijwilligers van de voorbije maanden in de Expo Hallen in Roeselare in de bloemetjes gezet. Dat vaccinatiecentrum blijft tot 15 oktober op die locatie, maar verhuist daarna naar de site langs de Diksmuidsesteenweg waar vroeger Crea Print Group huisde.

Tijdens de Vax Awards op de Trax-site werden die vrijwilligers in het vaccinatiecentrum in Roeselare extra in de kijker gezet. “Met een vaccinatiegraad van maar liefst drieënnegentig procent van de Roeselarenaars ouder dan twaalf jaar en 93.093 gevaccineerde personen in de hele eerstelijnszone dankzij meer dan 850 medewerkers, kunnen we spreken van een succes”, loofde de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq (CD&V) zondagavond de vele vrijwilligers en medewerkers binnen het vaccinatiecentrum.

Tijdens de Vax Awards werden tien gouden spuiten uitgereikt aan verdienstelijke medewerkers. Zo was er een ludieke award voor de sociaalste medewerker, de beste telefonist en de vroegste vogel. “Maar jullie zijn allemaal VV’s, vechters voor de vrijheid.”.”

Derde prik

Op 1 oktober keurde de Vlaamse Regering de verlenging van de vaccinatiecentra goed. In de eerstelijnszone Midden-West-Vlaanderen, waaronder Roeselare, Staden, Moorslede, Hooglede, Lichtervelde en Ardooie vallen ,dienen alle 65-plussers gevaccineerd te worden met hun derde prik. Dit tussen eind oktober en Kerstmis. “Tot 15 oktober blijft het vaccinatiecentrum in de Expo Hallen open. Die locatie dienst echter verlaten te worden omdat deze geboekt is voor allerhande evenementen zoals de jaarbeurs en sportkampen. Daarom wordt er uitgeweken naar een nieuwe site”, aldus burgemeester Declercq.

Er werd gekozen om niet ver uit te wijken van de huidige locatie. Het vaccinatiecentrum verhuist naar de Diksmuidsesteenweg 384, waar vroeger nog Crea Print Group huisde. “De bereikbaarheid is er goed en er is voldoende oppervlakte om vier vaccinatielijnen te realiseren. Zo kunnen we tot negenhonderd vaccins per dag prikken.” Het is de bedoeling dat de nieuwe locatie operationeel is in de week van 23 oktober.

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.