Roeselare zet voeding in de kijker tijdens Week van de Smaak

© Stefaan Beel
Peter Soete

Het is geen toeval dat Roeselare haar link met voeding extra in de kijker wil zetten tijdens Week van de Smaak. Smaak en voeding zitten immers diepgeworteld in de stad. Tussen 18 en 25 november trekt Roeselare dan ook alle smakelijke registers open.

Would Be Chef en presentator Sven Ornelis is het gezicht van Week van de Smaak in Roeselare. In de tent op de Grote Markt van Roeselare vinden in het weekend van 20 en 21 november een drietal grote activiteiten plaats voor het grote publiek. Op zaterdag 20 november wordt ten voordele van Rode Neuzen om 9 uur een ontbijt georganiseerd. Om 14 uur begint dan de Junior Kitchen Battle. Dat is een kookwedstrijd voor jonge Roeselaarse chefs tussen 5 en 12 jaar oud. Samen met opa of oma steken de deelnemers een creatief gerecht in elkaar met een lokale of regionale toets en nemen het zo tegen elkaar op. En tussen 11.30 uur en 13.30 uur is iedereen welkom voor een heerlijke picknick met een goedgevulde picknickmand met lekkers uit de regio.

Een deel van de inschrijvingsgelden van de diverse activiteiten tijdens Week van de Smaak gaat rechtstreeks naar de actie van Rode Neuzendag.

Proeven in de stad en de vitrines

Ook Lokaalmarkt werkt actief mee aan Week van de Smaak met de organisatie van ‘Lokaalmarkt trakteert!’. Op vrijdagnamiddag 19 november kan je er gratis degusteren en proeven van lokaal lekkers. Diezelfde namiddag krijgen anderstalige Roeselarenaars een leuke rondleiding in de stad onder de titel ‘Wuk proef je?’. Ook zij eindigen de dag in Lokaalmarkt.

Als het over voeding gaat, weten we dat het oog ook wat wil. Onder de noemer ‘Vitrines met goesting’ zullen vitrines in het centrum van Roeselare er extra smakelijk uitzien dankzij de fotografiestudenten van CREO.

De Keuken van Roeselare

Ook de voedingsindustrie kan niet ontbreken met drie exclusieve bedrijfsbezoeken naar de REO Veiling, pastafabrikant Soubry of brouwerij Rodenbach. Aan het bezoek is een diner gekoppeld verzorgd door een topchef in de vipruimte van de nieuwe ‘Keuken van Roeselare’.

Op De Munt komt de Keuken van Roeselare en dat wordt de komende jaren het podium voor alle media en initiatieven rond koken, smaak en voeding. De Keuken van Roeselare wordt officieel geopend in de Week van de Smaak.

Alle info op www.lekkerroeselare.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.