https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Roeselare pakt Diksmuidsesteenweg aan om wateroverlast tegen te gaan

Bert Feys
Bert Feys Medewerker KW

Om nieuwe wateroverlast te vermijden voert de stad werken in de omgeving van de Diksmuidsesteenweg en de Klauwaertsbeek uit. Naast de investeringen tegen die wateroverlast voorziet de stad ook een veilige heraanleg van de belangrijke invalsweg.

Eind mei 2016 kampte de stad met wateroverlast na hevige regenval. “Om de stad beter de beschermen tegen overstromingen, is buffering van het hemelwater heel belangrijk. Daar waar de Klauwaertsbeek in de omgeving van de Diksmuidsesteenweg stroomt, zullen er verschillende werken uitgevoerd worden om wateroverlast in de toekomst te voorkomen”, aldus schepen Marc Vanwalleghem (CD&V). Zo wordt er langs het fietspad tussen de Kanunnik Duboisstraat en de Westlaan een collector aangelegd en krijgt de omgeving een gescheiden rioleringsstelsel. De stad maakt van de werken rond wateroverlast gebruik om ook de Diksmuidsesteenweg aan te pakken.

“Voor veel scholieren is het dagelijks een belangrijke invalsweg om naar school te gaan. We investeren dan ook in meer fietsveiligheid”, aldus schepen Griet Coppé (CD&V). Daar waar het mogelijk is in de Diksmuidsesteenweg komen er afgescheiden fietspaden. Dat zal zo het geval zijn van de aan de Rijksweg tot aan de Oostnieuwkerksesteenweg. Een groene strook met bomenrij moet voor een veilige afscheiding zorgen tussen de fietsers en het gemotoriseerd verkeer. Daar waar het niet mogelijk is om gescheiden fietspaden aan te leggen worden fietssuggestiestroken geschilderd en geldt er in de toekomst een 30km/u-snelheidsregel. De voorbereidende nutswerken worden begin 2022 opgestart, vanaf september 2022 starten de rioleringswerken tussen de Wallenstraat en de Westlaan. In het najaar stapt de stad nog naar de betrokken inwoners en handelaars toe met de nodige uitleg omtrent het project.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.