Roeselare breidt aantal Shop & Go parkeerplaatsen in centrum uit tot 184

Thomas Dubois

Roeselare is van plan om 77 extra Shop & Go parkeerplaatsen te creëren. Op zo’n parkeerplaats kan je tot 30 minuten gratis parkeren. Tegen 1 maart moeten alle parkeerplaatsen in werking zijn.

Roeselare telde al 107 parkeerplekken voor Shop & Go. Daar worden er nu op vraag van zowel kopers als handelaars, 77 aan toegevoegd. De bijkomende plaatsen situeren zich voornamelijk in het stadscentrum en binnen de kleine ring. Zo worden de Ooststraat, de Manestraat en de Noordstraat tussen De Munt en de Grote Markt volledig Shop & Go. Daar zullen dan ook de parkeerautomaten verdwijnen.

In totaal zullen er in Roeselare 184 Shop & Go parkeerplaatsen te vinden zijn. Een shop & go parkeerplaats herken je aan de rode lijn die naast het parkeervak op de grond geverfd is. In het parkeervak zit een sensor.

“Veel lokale handelaars #VANRSL hebben ondertussen ook een webshop, waar je spullen kan reserveren en bestellen. Met de extra Shop & Go plaatsen, maken we het de klant gemakkelijker om in een winkel iets op te halen of terug te brengen, zaken in een bankkantoor af te handelen, … . De gratis 30 minuten op een Shop & Go plaats volstaan dan beslist om die boodschappen te doen”, verduidelijkt burgemeester Kris Declercq.

Een Shop & Go plaats is er voor de snelle boodschappen. Je mag er maximum 30 minuten parkeren. Maar goed nieuws: die 30 minuten zijn helemaal gratis! Je hebt geen parkeerticket nodig. Ook een SMS of app-bericht versturen is overbodig. De sensor in het parkeervak registreert hoe lang je er parkeert. Sta je er toch langer dan 30 minuten? Dan stuurt de sensor een signaal naar de parkeerwachters. De retributie bij het overschrijden van de maximaal toegelaten parkeerduur wordt vastgesteld op 20 euro/halve dag.

In de loop van februari zullen er 77 parkeerplaatsen worden ingericht voor Shop & Go. Dit zal voor weinig hinder zorgen. Wanneer de aannemer de sensor plaatst, zal de parkeerplaats tijdelijk niet beschikbaar zijn. Nadien volgt ook nog het aanbrengen van de rode markering. Vanaf 1 maart zullen deze parkeerplaatsen in werking zijn.

Lekker lang parkeren.

De uitbreiding van de Shop & Go plaatsen, is een maatregel die kadert binnen het parkeerbeleid van de Stad. Een actualisering van het retributiereglement op het parkeren van voertuigen wordt volgende week ter goedkeuring voorgelegd aan de Gemeenteraad.

“Welke parkeerformule je ook kiest, je betaalt steeds weinig of niets. Van gratis ultrakort parkeren voor een kwartier, gratis 30 minuten parkeren met Shop & Go tot het eerste uur gratis bij langer ondergronds parkeren,… de Stad hanteert voordelige tarieven”, stelt schepen Griet Coppé.

Elke zaterdag is er bovendien een bijzonder gunsttarief: Lekker Lang Parkeren. Wie dan tussen 12 en 20 uur Parking De Munt, de Wallenparking, de Moermanparking of de Stationsparking binnenrijdt, kan voor slechts 1 euro maar liefst 4 uur lang parkeren. Als bezoeker hoef je hiervoor niets te doen, het tarief wordt automatisch toegepast door de betaalautomaat.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.