https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Restaurant ‘t Apertje in nieuwe handen

Xavier De Moor en Daisy Devos gaan naar eigen zeggen zo weinig mogelijk veranderen in 't Apertje. © PDV
Redactie KW

Xavier De Moor en Daisy Devos, bekend van het Oostkerkse restaurant Bruegel, zijn de nieuwe uitbaters van ‘t Apertje.

Het nieuws dat Leo Callewaert en zijn echtgenote Veronique Defreyne de uitbating van ‘t Apertje stopten én vooral de reden daartoe zorgde enkele maanden terug voor heel wat beroering in de regio. Bij de chef – een graag geziene figuur in de streek werd immers kanker vastgesteld.

Charmant

Het was voor Leo en Veronique quasi onmogelijk geworden om de zaak voort uit te baten en ze gingen dan ook al tijdig op zoek naar een overnemer. Die vonden ze in het horecakoppel Xavier De Moor en Daisy Devos, tot voor kort uitbaters van restaurant Bruegel in Oostkerke. “We zijn al enige tijd verwikkeld in een huurgeschil met de eigenares van het pand de Bruegel, dus daar nog lang blijven uitbaten was niet evident. En het pand en de locatie van ‘t Apertje, een charmant gebouwtje langs de Damse Vaart tussen Brugge en Damme, hebben we altijd wel leuk gevonden”, vertelt kok Xavier De Moor.

“Leo en zijn vrouw Veronique zijn tevreden dat ‘hun kindje’ nu in goede handen is”

“Op een bepaald moment kwam bij ons in de Bruegel een gezelschap eten met onder meer een nicht van Veronique, de vrouw van Leo. Zo vernamen we dat de zaak over te nemen stond. Onze interesse was meteen gewerkt, en ook Leo bleek al vlug enthousiast. Net als hij ben ik immers ook een klassieke kok. Ik hecht veel belang aan zaken als volledig in huis bereide sauzen, trek nog volledig zelf fonds…Net als voorheen met Leo en Veronique gaan we hier in ‘t Apertje voor een seizoensgebonden, herkenbare, eerlijke productkeuken. Ik werk heel graag met wild, zoals fazanten en hazen. Ook de niertjes, waarvoor ‘t Apertje al jaren zo bekend is, staan hier nog op de kaart.”

Xaviers vrouw Daisy, die de zaal voor haar rekening neemt, vult aan: “Het was voor Leo en Veronique niet eenvoudig want ze hebben hier bijna 25 jaar met hart en ziel gewerkt. Dat moeten stopzetten is zo’n beetje als je kindje weg geven. Maar ze zijn nu toch tevreden dat hun kindje in goede handen is. Het was, is en blijft een leuke en charmante zaak. Wij gaan hier zo weinig mogelijk veranderen”, klinkt het.

“Drempel is minder hoog”

De nieuwe uitbaters hebben pakken ervaring in de horeca. Voorafgaand aan 12 jaar uitbating van restaurant Bruegel werkten ze samen bij Belgocatering. Xavier als kok bij de afdeling feesten, evenementen en sport, en Daisy, die ook over een koksdiploma beschikt, bij de bedrijfscatering. “Ik was vanuit Belgocatering zeven jaar gerante van het bedrijfsrestaurant van Thomas Cook”, zegt Daisy. “Xavier stond binnen hetzelfde bedrijf in voor de catering op grote evenementen zoals De Gouden Schoen en het voetbalkampioenschap Euro 2000 in Brugge.”

Xavier en Daisy tonen zich erg tevreden met de nieuwe zaak én de locatie. “Het is hier helemaal anders werken. Het is een pak kleinschaliger en de drempel hier is minder hoog”, weet Xavier. “Bruegel had immers meer een kasteelachtige allure. Hier werk ik grotendeels met dezelfde producten en zelfs gelijkaardige gerechten, maar het kan hier allemaal iets gemoedelijker. Je mag gerust spreken van gastronomie in een bistro-setting. De prijzen liggen ook een stuk lager doordat ik hier veel minder vaste kosten heb.”

“Iedereen blij dat hun favorietje restaurantje weer open is”

“Dat zorgt ervoor dat de mensen veel en graag terug komen. Dat heb ik toch al duidelijk gemerkt sinds we hier begonnen”, vult Daisy aan. “We ervaren veel dankbaarheid en zeker ook de buren en omwonenden komen graag langs. Allemaal vertellen ze ons gelukkig te zijn dat hun favoriete restaurantje weer open is.” (PDV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten