Restaurant op maat van de senioren opent in Oostrozebeke

In de cafetaria van het woonzorgcentrum Rozenberg is het eerste seniorenrestaurant geopend. © CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

In de Rozenbergstraat in Oostrozebeke, in de cafetaria van het woonzorgcentrum Rozenberg, is het eerste seniorenrestaurant geopend. Het moet een schot in de roos worden, want voor de prijs van amper 8 euro kan men er genieten van een heerlijke maaltijd.

“Ons uitgangspunt is het feit dat er enorm veel alleenstaanden zijn op de gemeente die het moeilijk hebben om elke dag opnieuw voor zichzelf een warme maaltijd te bereiden. We merkten al dat bij de trefnamiddag in het dienstencentrum waarbij er warme soep werd uitgedeeld er veel meer bezoekers op af kwamen dan gewoonlijk. Dat bracht ons op de idee om in de aangename cafetaria van het woonzorgcentrum op dinsdag een warme maaltijd aan te beiden tegen een heel lage prijs”, zegt OCMW-voorzitster Carine Geldhof.

Vrijwilligers

“Dat zal voortaan elke dinsdag vanaf 11.30 uur gebeuren. Wanneer het een succes is, wordt het zeker uitgebreid naar meer dagen. De bediening gebeurt helemaal door vrijwilligers die een beurtrol hebben afgesproken. Onze openingsdag was 5 maart en er kwam meteen heel veel volk op af.”

Ook Henriette Pennick zakte af en voor haar is dit een hemels geschenk. “Ik woon op een boogscheut van het woonzorgcentrum en een dergelijke gelegenheid laat ik niet aan mijn neus voorbijgaan. Je krijgt hier niet alleen een feestelijke maaltijd, maar er is ook gezelschap en een aangename sfeer.” Ook Herman Verhaeghe was heel positief over het initiatief. “Ik loop geregeld de cafetaria binnen, maar nu ben ik van plan om voortaan elke dinsdag te komen als het eten zo lekker blijft”, aldus Herman.

“Wij hebben meteen afgesproken om met de kaartvrienden hier elke dinsdag te komen eten om daarna samen ons wekelijks kaartje te leggen. Het is een prachtig en goedkoop initiatief. De gemeente verdient een pluim”, klonk het bij Maria Billiet.

Inschrijven

Het seniorenrestaurant staat open voor alle 65-plussers. Wel moet men de maaltijd ten laatste de woensdag vooraf reserveren via het onthaal van het woonzorgcentrum of via 056 67 14 95. Inschrijvingen kunnen niet geannuleerd worden. Een maaltijd kost 8 euro en daarvoor krijgt men soep, een hoofdgerecht en een dessert. Een drankje kan aangekocht worden in de cafetaria. Voor vervoer kan men altijd een beroep doen op de Minder Mobielen centrale.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier