Restaurant Miloma verkozen tot ‘Ondernemer van het Jaar’ in Middelkerke

De winnaars werden op het podium in de bloemetjes gezet. © Yves Renneboog
Peter Germonprez
Peter Germonprez Medewerker KW

Op maandagavond 29 april zette het gemeentebestuur van Middelkerke samen met de adviesraad Lokale Economie en de lokale handelaars de ondernemers van het jaar in de bloemetjes. De gala-avond in Silt was een feestelijke afsluiter van drie stemronden en een viering van gezond, lokaal ondernemerschap. Ondernemer van het Jaar was Restaurant Miloma. Bonk uit Westende was Starter van het Jaar. De Publieksprijs was voor restaurant D’Hoeve.

Veel meer dan awardshow

Voor schepen van Lokale Economie Natacha Lejaeghere is deze avond veel meer dan een prijsuitreiking. “Uiteraard is iedereen benieuwd naar de winnaars, maar deze avond draait vooral rond erkenning en appreciatie. In Middelkerke zijn honderden ondernemers actief, in tal van sectoren. Als toeristische gemeente is een bruisende horeca uiteraard een ferme meerwaarde, maar vergeet ook onze sterke aannemers en uitgebreide dienstensector niet. De Nacht van de Ondernemer is een ideale netwerkavond om het lokale ondernemerschap te vieren.”

Ondernemers konden zelf stemmen op collega’s

Via de handelaarsnieuwsbrief konden ondernemers hun collega’s nomineren. Het grote publiek kon stemmen voor de Publieksprijs. Op de avond zelf stemden de aanwezigen voor hun favoriet. Restaurant D’Hoeve uit Middelkerke kreeg de Publieksprijs, terwijl Bonk uit Westende met de Startersprijs ging lopen. Restaurant Miloma uit Lombardsijde werd gelauwerd tot ‘Ondernemer van het Jaar’.

Open doekje voor de handelaarsbonden

Schepen Lejaeghere huldigde ook de verschillende handelaarsbonden. “Een goeie onderlinge relatie tussen lokale ondernemers versterkt ons handelsweefsel. Onze handelaarsbonden spelen daarin een cruciale rol. Ze houden de vinger aan de pols en zijn een radar voor nieuwe ideeën en wensen bij de ondernemers.”

Na de prijsuitreiking bouwden de Partytrooperz nog een ferm feestje.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier