Regen houdt feestelijke inhuldiging van vernieuwd Marie-Joséplein niet tegen: “Het plein is het hart van onze stad”

Het Marie-Joséplein werd vrijdag officieel ingehuldigd. © ZB
Redactie KW

De grote wegen- en rioleringswerken aan het Marie-Joseplein zijn na zo’n zeven maanden eindelijk achter de rug. Vrijdagavond werd, ondanks de hardnekkige regen, het weekend feestelijk ingezet met de inhuldiging van het vernieuwde plein.

Het Marie-Joséplein, het hart van Oostende, onderging sinds 11 september 2023 grondige werken. De voorbije jaren vernieuwde de Stad al de Adolf Buylstraat, de Christinastraat, de Hertstraat en de Lijnbaanstraat. De herinrichting van het Marie-Joséplein vormt dan ook het sluitstuk van de make-over van een belangrijk stuk van het stadscentrum. “We blijven verder werken aan het openbaar domein in Oostende. Een mooi en gezellig centrum zorgt voor een bruisende binnenstad. Daarom bereiden we nu de herinrichting en heraanleg van de omgeving van de Grote Post voor”, zegt schepen voor Openbaar Domein, Björn Anseeuw (N-VA).

Langer dan gedacht

“De vernieuwing van het Marie-Joséplein is eigenlijk een onderdeel van een groter project. Door de gasontploffing vorig jaar, zijn we iets langer bezig geweest met de vernieuwing van de straten rond om rond het Marie-Joséplein”, vertelt schepen Anseeuw. “Het plein is het hart van onze stad. Ondanks het slechte weer, komt er veel volk naar de inhuldiging. Zo zie je hoe belangrijk mensen het vinden.”

De vernieuwing van het Marie-Joséplein is niet alles wat Stad Oostende in petto heeft. “In 2025 of 2026 zal De Lijn de tramsporen heraanleggen in Oostende. Dat zou een uitgelezen kans zijn om meteen ook de tramhalte aan het plein toegankelijker te maken. Het zou kunnen dat we de huidige halte dan terugzetten op de plek waar de tijdelijke halte was”, duidt de schepen.

Ook burgemeester Bart Tommelein (Open Vld) had enkel lovende woorden. “Vorig jaar zijn we aan dit ambitieuze project begonnen. Deze feestelijke gelegenheid markeert het einde van een langverwachte transformatie die voortkomt uit de vastberadenheid van onze stad om te investeren in de vernieuwing van onze stad. De heraanleg van het Marie-Joséplein zou niet mogelijk geweest zijn zonder de nauwe samenwerking tussen de Stad, het Economisch Huis en de lokale handelaars. Leve Oostende!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier