“Redelijk uniek en dubbel speciaal”: opa Stephane (72) en kleindochter Annabel (16) zijn samen jarig op een schrikkeldag

Opa Stephane en kleindochter Annabel zijn samen jarig op een schrikkeldag. © GF
Erik De Block
Erik De Block Medewerker KW

Stephane Debonne (72) en zijn kleindochter Annabel Verstraete (16) zijn vandaag op de schrikkeldag jarig. Beiden wonen in Geluwe. Stephane is al jarenlang voorzitter van de koninklijke Stedelijke Oudheidkundige Commissie Wervik-Geluwe. Annabel volgt aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen het vierde jaar Humane Wetenschappen. “Onze verjaardag in een schrikkeljaar maakt het altijd plezant”, lacht Stephane.

“Dat ik net als mijn kleindochter geboren ben op 29 februari maakt het redelijk uniek en is dubbel speciaal. De bevalling bij mijn dochter Barbara was voorzien omstreeks 10 maart. Om mijn verjaardag te vieren, zouden we met onze familie naar zee trekken. Barbara belde dat het niet zou doorgaan. Ze had een ander cadeautje voor mij. (lacht) Annabel was dus wat te vroeg geboren, op tien dagen na dus.”

Annabel zag het levenslicht op 29 feburari 2008.
Annabel zag het levenslicht op 29 feburari 2008. © GF

Annabel zag het levenslicht op 29 feburari 2008, Stephane op 29 februari 1952. Stephane Debonne en zijn echtgenote Christine Bocksoen wonen in de Pastoor Pypestraat en hebben twee dochters. Barbara woont samen met Niek Verstraete in de Remi Ghesquierestraat in Geluwe. Dochter Valerie woont in de Kloosterstraat in het huis waar burgemeester Leo Cardoen jarenlang woonde. Het huis werd grondig gerenoveerd.

Geen speciale festiviteiten

De dubbele verjaardag wordt vandaag niet speciaal gevierd. Opa is als gewezen bankbediende bij Fortis in Menen uiteraard met pensioen, maar kleindochter Annabel is vandaag op school. “We hebben vijf kleinkinderen en ze komen regelmatig bij ons op een vrijdagavond wat eten”, zegt Stephane. “Vrijdagavond komen ze af en kletsen dan wat bij. We zijn zeer gehecht aan onze kinderen en kleinkinderen. In maart trekken we naar Center Parcs.”

Van die vijf kleinkinderen staat dus vandaag Annabel in de belangstelling. “Paardrijden is haar grote hobby”, vertelt pépé Stephane. “Dat doet ze in manege De Cloche in Geluwe. “En op school is het een knappe.”

Mama Barbara is leerlingenbegeleidster aan de Kulak Kortrijk, papa Niek werkt voor de woonmaatschappij !Mpuls Menen-Wervik.