Redder van man die met rolstoel in Leie kwam ontvangen door burgemeester

Yves Devoldere bij burgemeester Eddy Lust.© (Foto NVM)
Yves Devoldere bij burgemeester Eddy Lust.© (Foto NVM)
Redactie KW

Op maandag 7 juni rond 19.30 uur verloor Patrick Lesage (57) uit Menen op het verhoog langs de Leie eventjes het bewustzijn. Dit bleek een dramatisch moment te zijn want Patrick tuimelde toen met zijn driewielige elektrische rolstoel naar beneden in het water.

Gelukkig schoot de 45 jarige Yves Devoldere hem ter hulp én ter water om Patrick veilig en wel op het droge te hijsen. Deze heldendaad werd uiteraard door iedereen geprezen en ook burgemeester Eddy Lust wou deze redder in nood een dankbare handruk geven. (lees : Coronavrij vuistje). Yves werd op donderdag 24 juni in het stadhuis onthaald om de nodige felicitaties van onze burgervader in ontvangst te krijgen.

“Ik ben heel blij om Yves eens in levende lijve te ontmoeten en om zijn verhaal te aanhoren. Het is een onvoorstelbare daad om zomaar de Leie in te springen en iemand zijn leven te redden. Daarom zal Yves door ons nog een medaille voor moed en zelfopoffering ontvangen. Ik mag fier zijn op deze Menenaar, chapeau!”, aldus Eddy. (NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier