Red Lions sluiten af met valse noot: 0-4 nederlaag tegen Nederland

©VIRGINIE LEFOUR BELGA
©VIRGINIE LEFOUR BELGA

De Belgische hockeymannen hebben zondag op het Wilrijkse Plein in Antwerpen de Hockey Pro League afgesloten met een zware 0-4 thuisnederlaag tegen Nederland.

Roel Bovendeert opende na achttien minuten de score voor de Nederlanders, de nummer drie van de wereld. Net voor de pauze verdubbelde Mirco Pruijser de Nederlandse voorsprong, Seve van Ass en Thierry Brinkmand dikten nadien aan tot 0-4.

Buiten de eer stond er in de veertiende en tevens laatste wedstrijd niets meer op het spel in Antwerpen, want de Red Lions werden vrijdag door de internationale federatie FIH uitgeroepen tot winnaar van de Pro League 2020-2021. Omdat door het coronavirus een aantal uitgestelde wedstrijden niet meer wordt gespeeld, konden ze niet meer worden ingehaald aan de top van het klassement.

De regerende wereld- en Europese kampioenen volgen op de erelijst Australië op, de winnaar van de eerste editie in 2019. Toen werden de Lions tweede. Volgende maand verdedigen de troepen van bondscoach Shane McLeod hun Europese titel op het EK in het Nederlandse Amstelveen. Daarna wachten nog de Olympische Spelen in Tokio.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.