Recticel Insulation Wevelgem houdt 16 Liberiaanse kinderen weg uit de steengroeve

De zoektocht naar nieuw talent bracht het bedrijf Recticel Insulation op een idee: wie een nieuwe collega aanbrengt, krijgt een beloning in de vorm van een gift aan een maatschappelijk goed doel naar keuze. Hierdoor kunnen de studies van 16 Liberiaanse kinderen betaald worden.

V.l.n.r. Sofie Breyne (HR officer Recticel Insulation), Kris Lambrecht (Acres of Hope Belgium), Karel Feijtraij en Stefaan Roegiers (plant manager Recticel Insulation). © (foto SLW)

Karel Feijtraij kon een nieuwe collega aanbrengen. Die werkt intussen een half jaar bij het bedrijf. Als beloning mocht Karel een bedrag van 1.000 euro schenken aan een goed doel.

Hij koos voor de organisatie Acres of Hope Belgium, een humanitaire organisatie die de hulp vooral focust op vrouwen en kinderen in nood in Liberia.

5 euro per kind

Een van de acties van Acres of Hope is het betalen van het schoolgeld van 300 kinderen uit de Rock Hill gemeenschap, dat kost vijf euro per kind per maand. Zonder die tussenkomst gaan kinderen niet naar school en werken ze vanaf de leeftijd van vijf jaar in de steengroeve. Met die 1.000 euro kunnen dus 16 Liberiaanse kinderen een jaar lang naar school. (SLW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.