Reclamebureau Hannibal verhuist in het najaar naar nieuw gebouw in de Populierstraat

Johan Deketelaere (links) en Kristof Carrein op de site in de Populierstraat, ze hopen in het najaar te verhuizen.© (gf)
Johan Deketelaere (links) en Kristof Carrein op de site in de Populierstraat, ze hopen in het najaar te verhuizen.© (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Hannibal startte in januari met de bouw van een nieuw kantoor in de Populierstraat in Roeselare. In het najaar verhuist het full service reclamebureau van de Sint-Hubrechtsstraat naar de nieuwe locatie. “Een nieuw gebouw is nodig voor onze ploeg, onze klanten en de ambities die we hebben met Hannibal”, zeggen Johan Deketelaere en Kristof Carrein, zaakvoerders van Hannibal Advertising.

Het lijkt dubbelzinnig, bouwen in coronatijden. Maar, zeggen Johan Deketelaere en Kristof Carrein, de plannen lagen er al lang voor de coronacrisis. Bovendien heeft corona er niet zo zwaar in gehakt bij Hannibal. “Uiteraard hebben we dit gevoeld, maar door het goeie evenwicht in klanten en diensten, bleef ons verlies eerder beperkt. Het was zeker niet zo dat we onze bouwplannen in de frigo moesten steken”, zegt Kristof Carrein.

Dat er dringend een nieuw gebouw moest komen, was dus al langer duidelijk. “De laatste jaren is onze dienstverlening serieus uitgebreid. Vooral in online marketing groeiden we sterk. Maar ook onze klantenportefeuille diversifieerde. Dat alles maakt dat we heel wat nieuwe mensen in dienst namen en dat het huidige gebouw op zijn limieten begint te botsen”, zegt Carrein.

Met de nieuwbouw in de Populiersstraat trekt het bedrijf ook duidelijk de kaart van Roeselare. “We wonen beiden in Roeselare, dus dat speelt natuurlijk mee. Maar tegelijk merken we ook de voordelen van ondernemen in West-Vlaanderen. We kunnen talent uit eigen regio de kans bieden om dicht bij huis te werken of stage te lopen. Veel redenen om uit te wijken, zien we dan ook niet”, zegt Deketelaere. “Bovendien paste dit perceel met veel groen en een karaktervolle muur errond perfect bij ons bureau. Helemaal onze smaak, niet te ver van het centrum en dicht bij op- en afritten. Voor de realisatie en de invulling van het gebouw werken we samen met architectenbureau Rohm en Maister.”

De ambitie is om in het najaar te verhuizen en tegen dan de ploeg ook te versterken met een aantal nieuwe mensen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.