Raf en Ginette zorgen tijdens de Batjes voor de sfeer in De Lange Giraf

De Lange Giraf is het geesteskind van Henk De Gheldere (rechts) en Filip Sobry van café Verne, Mathieu (links) is het gezicht van de zaak. (Foto SB) © (Foto SB)
Peter Soete

De Lange Giraf – de vroegere Kingston vlakbij de Grote Markt – is het geesteskind van Henk en Filip van Via Verne. Uiteraard heeft dit creatieve duo voor de Batjes een speciaal concept in petto.

“De Lange Giraf is nu enkele weken open en het draait voortreffelijk”, zegt Henk. “Mathieu die het gezicht is van De Lange Giraf heeft de handen vol en doet het uitstekend. We merken trouwens dat er heel veel klanten van de Kingston uit de jaren 80 terugkeren.”

“Mensen die de gloriedagen van uitbater Rudi en zijn Kingston gekend hebben, komen nog eens kijken of de Kingston opnieuw een ‘huis van vertrouwen’ is. En dat willen we overduidelijk zijn: we willen een assortiment bieren, cocktails en andere dranken brengen maar we willen vooral een superservice bieden aan de klanten. Ja, precies zoals we het in de Verne doen: perfect getapte pinten in propere glazen en met een vriendelijk woord.”

In de camper

“Met de Batjes proberen we ons natuurlijk nog een beetje meer op de Roeselaarse kaart te zetten. Met Raf en Ginette passeren twee Roeselaarse figuren de revue. En die twee hebben al het een en ander meegemaakt in hun leven. Dit koppel van de Nieuwmarkt heeft veel geld verdiend maar door bepaalde gebeurtenissen in hun leven ook veel geld verloren. Ze wonen vanaf nu in een camper – onze oldtimer camper – in het stadscentrum. Het is inderdaad de bedoeling dat onze camper naast de Lange Giraf geparkeerd staat. Liefst niet op het terras want dan verliezen we commerciële ruimte natuurlijk (lacht). Raf en Ginette worden respectievelijk vertolkt door Filip Sobry en Triene Vanhaverbeke. Die rollen zijn hen op het lijf geschreven: Raf verdient de kost als DJ en kan het nog altijd zeer goed uitleggen en Ginette probeert er weer bovenop te komen door te werken als toiletdame.”

“Raf en Ginette zijn zeker geen vervolg op Kevin en Mario”

“De sketches die ze opvoeren, zullen best hilarisch zijn. Of Ginette ook echt als toiletdame zal werken in De Lange Giraf ? Dat is nu eens een idee (lacht) ! Neen, maar Ginette zal misschien wel echt wc-geld vragen aan de deur van de toiletten. Het zal zeker een interactieve bedoening worden met de klanten van De Lange Giraf. Raf en Ginette zullen zowel op zaterdag als zondag ‘s namiddags enkele uren de show verzorgen, afhankelijk van het weer en van de ambiance.”

Geen Kevin en Mario

“Raf en Ginette zijn zeker geen vervolg op Kevin en Mario, het bijwijlen marginale duo dat vroeger in Roeselare de aandacht trok. Kevin en Mario zijn een afgesloten geheel. Ze hadden altijd verkondigd dat ze in schoonheid wilden eindigen met een show op de Grote Markt. Dat is gebeurd en ze houden woord: het is gedaan voor Kevin en Mario.”

“Naast Raf en Ginette komen ook twee DJ’s langs. Op zaterdag is dat Dirk van Billboard die na de match van de Rode Duivels aan de knoppen staat en op zondag verwelkomen we Dick Descamps van de Idiots. Dick draait heel veel in Den Bras in Kortrijk en zondag doet hij dat voor een keer bij ons in Roeselare.”

We hopen in ieder geval op mooi Batjesweer zowel op zaterdag en zondag en we zijn er zeker van dat Raf en Ginette en onze twee gast-DJ’s voor de nodige ambiance zullen zorgen in de Zuidstraat.”

(PS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.