Radio Melinda staat er weer helemaal als Melinda FM

Chris Schoutheet en Alain Dorchain ervaren tal van voordelen in de gloednieuwe studio. © LC
Paul Bruneel

Radio Melinda, een van de pionierzenders, is na bijna 40 jaar nog altijd springlevend. Er werd een nieuwe studio betrokken, een nieuwe zendmast geïnstalleerd en Radio Melinda is op vandaag te beluisteren op twee frequenties.

Radio Melinda blijft een product van de familie Schoutteet en de nieuwe voorzitter is sedert een tijdje Chris Schoutteet. Hij nam het roer over van zijn oom Walter Schoutteet die jarenlang de touwtjes in handen had bij het radiostation.

Muziekliefhebbers zullen zich ongetwijfeld nog het boerderijtje aan de Verloren Kost in Snaaskerke herinneren waar wijlen Gentil Schoutteet en zijn echtgenote wijlen Lisette Ryckeman startten met hun vrije radio. Na enkele jaren werd verhuisd naar de Steenovenstraat in Snaaskerke en daar werden de uitzendingen opgenomen in een caravan. Elke zondagnamiddag in de zomer werd een rechtstreeks programma uitgezonden met publiek en heel wat artiesten. Memé en Pepé Melinda trokken niet alleen heel wat jonge dj’s aan, maar ze werden ook op de handen gedragen door het publiek en de vele luisteraars.

Studio

Bij goed weer liep het terrein proppensvol om toch maar live te kunnen meegenieten van wat toen nog een uniek gegeven was: de vrije radio. De caravan is altijd onderdeel gebleven van Radio Melinda, want zelfs toen 27 jaar geleden verhuisd werd naar de locatie langs de Torhoutsesteenweg in Leffinge bleef Radio Melinda uitzenden, programma’s opnemen en artiesten ontvangen in de caravan.

“We moeten mee met onze tijd”, zegt huidig voorzitter Chris Schoutteet. “Het is nodig om te moderniseren wil je mee concurreren en wedijveren en dat is wat we nu ook hebben gedaan.”

Hij bouwde op de locatie waar zijn grootouders vroeger een garage runden de carwash CGS Cleaning en bracht in het gebouw ook de gloednieuwe studio van Radio Melinda onder.

De naam werd lichtjes gewijzigd naar Melinda FM en dankzij de nieuwe, moderne apparatuur is de ontvangst nu overal veel beter. Ook de computers en de software werden vernieuwd en er werd overgeschakeld op stereo, kortom Melinda FM kan zonder probleem de concurrentie aangaan met de andere zenders. “We beschikken momenteel over een team goede dj’s en zijn te beluisteren op 107.2 en 107.8 FM”, geeft Chris Schoutteet mee. “We zijn ook via livestream te beluisteren.”

We ondervinden dat onze radiofamilie elke dag aangroeit

Een van de dj’s die er van in de beginjaren bij is, is Alain Dorchain. Op vandaag is hij programmaleider en hij ziet erop toe dat alles vlotjes verloopt met de 20 presentatoren. Hij is ook de man die de Vlaamse Super 15 samenstelt. “Ik ben heel tevreden met de gang van zaken, we beschikken over prachtig materiaal en niettegenstaande ik toch wel een klein beetje heimwee heb naar de caravan moet ik toegeven dat het nu wel een pak comfortabeler is geworden. We ondervinden dagelijks dat we heel veel luisteraars hebben en dat onze radiofamilie elke dag aangroeit”, zegt Alain die als presentator dj Mike liedjes aan elkaar praat bij Melinda FM en ook heel regelmatig artiesten ontvangt voor een babbel. Zijn leven is een en al muziek want hij heeft ook al verschillende nummers opgenomen die op cd verschenen zijn. Zijn partner Véronique is pr- en persverantwoordelijke bij Melinda FM en Studio Mike.

Enkele maanden geleden werd de ‘showdraad’ opnieuw opgenomen en werd voor het eerst sedert lang opnieuw uitgepakt met een showdag met optredens van artiesten. Aan toekomstplannen ontbreekt het niet bij Chris Schoutteet en zijn team en een van de zaken die hoog genoteerd staan in de muzikale agenda is een app waarmee je Melinda FM zal kunnen beluisteren. Radio Melinda is gehuisvest in de Torhoutsesteenweg 4B in Leffinge en is te bereiken via 059 51 33 59.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.