Raamsticker verwelkomt moeders met hongerige baby’s

Naar aanleiding van de Vlaamse Week van de Borstvoeding wordt in Brugge een raamstickeractie opgestart die moeders en hun hongerige baby’s verwelkomt.

© PM

Het belang van sociale contacten is voor jonge mama’s van onschatbare waarde“, stelt Mireille Picard, coördinator van Expertisecentrum Kraamzorg De Wieg. “Of zij nu borstvoeding geven of flesvoeding, voor hun eigen psychisch welzijn en voor dat van de baby is het nodig dat zij blijven deelnemen aan het sociale leven.”

Jonge moeders weten graag waar zij hun kind rustig kunnen voeden. Het ‘Perinataal Netwerk’ van het Huis van het Kind Brugge lanceert daarom samen met ‘De Wieg’ een raamsticker. Daarop prijkt het borstvoedingslogo en de slogan ‘Hier ben je welkom om je kindje te voeden’.

Brugse handelaars, winkeliers, de dienstensector en horeca-uitbaters kunnen daarmee voedende mama’s en hun baby extra welkom heten. Zij kunnen zich registreren op de site. Wat moeders de kans biedt om online op te zoeken waar zij terecht kunnen.

“Veel is niet nodig, een rustig plekje en een vriendelijke ontvangst volstaan”, aldus Mireille Picard, “Maar wie een stapje verder wil gaan met een speciaal ingericht hoekje, willen wij met raad en daad helpen.”

Het logo.
Het logo.© GF

Dat moeders zoiets op prijs stellen, wordt graag beaamd door Silke Govaert, met haar kleine Noah op bezoek in de jeugdbibliotheek. “Noah is inmiddels zestien maand en nog altijd krijgt hij twee keer per eetmaal borstvoeding. Wanneer dat buitenshuis gebeurt, zoek ik graag een rustig, discreet plekje. Daarom is deze actie zeker nuttig! Al merk ik vandaag ook wel meer tolerantie naar borstvoeding toe, dan tien jaar geleden bij mijn oudste.”

“Dit verhaal staat overigens helemaal los van de huidige discussie omtrent de keuze tussen borstvoeding en flesvoeding”, benadrukt Mireille Picard, “Wij willen alle mama’s een rustige plek aanbieden om hun kind te voeden.”

De nieuwe raamsticker vind je vanaf vandaag/maandag aan de ingang van de Openbare Bibliotheek Brugge, die daarmee het goede voorbeeld geeft. In de kinderbibliotheek is een comfortabele hoek voorzien voor voedende mama’s.

Voor een gratis raamsticker kan je terecht bij Expertisecentrum Kraamzorg ‘De Wieg’.

(PM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.