“Project uit ons meerjarenplan”: Zedelgem surft mee op ‘Visit’-trend

We herkennen van links naar rechts schepenen Charlotte Vermeulen, Peter Haesaert, burgemeester Annick Vermeulen, schepenen Stijn Timmerman en Ann Devriendt. (foto BC)

Het gemeentebestuur lanceert met Visit Zedelgem een webapplicatie vol toeristische troeven. “We bieden toeristen, bezoekers, recreanten en onze inwoners een handig onlineplatform aan voor vrijetijdsbesteding.”

Visit Zedelgem is een handige webapplicatie die de bezienswaardigheden, toeristische troeven, fiets- en wandelroutes aanbiedt en hiermee aansluit op de toeristische apps zoals Visit Vlaanderen, Visit West-Vlaanderen, Visit Bruges… “Hiermee realiseren we een project uit het meerjarenplan 2020-2025. De website van de gemeente is voornamelijk gericht op dienstverlening voor de burger en heeft ook een kalender met activiteiten van lokale verenigingen. Met Visit Zedelgem willen we toeristen, bezoekers, recreanten en onze inwoners een handig onlineplatform aanbieden voor vrijetijdsbesteding”, legt burgemeester Annick Vermeulen uit.

Wie naar Visit Zedelgem surft kan met enkele eenvoudige klikken de vele fiets- en wandelroutes op een kaart verkennen, leuke picknickplekjes aanstippen en via fotocarrousels een beeld vormen van de bezienswaardigheden en de omgeving.

Zedelgemse zichten

“Onze meest bekende toeristische trekpleisters zijn ongetwijfeld het Kasteel van Loppem met het doolhof en het Vloethemveld. Maar wie wil wandelen, fietsen, onderweg op leuke plekjes wil verpozen voor een picknick of op zoek is naar gezellige terrasjes en overnachtingen, komt aan zijn trekken in Zedelgem. De Zedelgemse Zichtenroute is een voorbeeld van een toeristisch project dat we de voorbije jaren uitgewerkt hebben. Deze fietsroute van 34 kilometer met verschillende startpunten brengt je langs 15 authentieke zichten in Groot-Zedelgem. De route is verrijkt met erfgoed/kunstwerken en audiomateriaal. Maar Zedelgem beschikt over nog meer troeven, zo kan je ook logeren in kleinschalige en unieke overnachtingslocaties. Kortom, we hebben het allemaal”, vervolgt schepen van Toerisme Ann Devriendt.

Visit Zedelgem is makkelijk leesbaar van op elke smartphone zonder dat je een app moet downloaden, maar ook door de QR-code te scannen. “We hebben Visit Zedelgem gemaakt met hetzelfde platform waarmee we kaartjes, plannetjes en georoutes aanbieden. Want tenslotte biedt Visit Zedelgem aan wat er te zien en te doen is en dit moeten bezoekers snel kunnen lokaliseren. Vanaf nu zetten we daarom de QR-code overal in de kijker”, besluit schepen van IT en Communicatie Jurgen Dehaemers.

www.visitzedelgem.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier