Project Dromenmakers voorziet gemeentebestuur Komen van 4.000 euro voor mobiele speelpleintjes

© CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Nadat een verzekeringsmaatschappij het project ‘Dromenmakers’ lanceerde, reageerde het gemeentebestuur meteen op het bijzondere project. Met succes zo blijkt want de gemeente mocht zopas een cheque van 4.000 euro in ontvangst nemen. “Dit opent mogelijkheden voor iedere vereniging of organisatie op het grondgebied”, reageert een trotse burgemeester Alice Leeuwerck.

Het concept werd door verzekeringsmaatschappij AXA, met ondersteuning van het Waalse gewest, in de zomer van 2021 gelanceerd. ‘Dromenmakers’ moest het mogelijk maken om gemeentelijke projecten met een sociale insteek te lanceren, door middel van een financiële duw in de rug.

“We twijfelden niet en samen met de VZW Jongeren tot uw Dienst dienden we ons voorstel voor modulaire en gigantische speeleenheden”, glundert de burgemeester net nadat ze het goede nieuws mochten ontvangen. “We waren ondertussen zelf al gestart met de opwaardering van onze speelpleintjes maar dat zijn werken die een gigantische hap uit het gemeentelijke budget nemen.”

Mobiel

“Zelfs wanneer we alles door onze eigen vakmensen laten vervaardigen, zijn er uitgaven die we niet kunnen ontwijken. Het project dat wij hebben ingediend bestaat erin om speeleenheden te vervaardigen die eenvoudig verplaatst of zelfs herbouwd kunnen worden. Zo kunnen dezelfde stukken steeds nieuwe combinaties of mogelijkheden geven.”

“Doordat ze mobiel zijn, kunnen we ze ook ter beschikking stellen van de gemeentelijke jeugdwerkingen of organisaties, die op die manier hun organisaties kunnen opleuken. Er werden ontelbare voorstellen ingediend, waaruit een vakjury er 5 koos. Het idee van Komen-Waasten behoorde tot die 5 laureaten.”

Met de selectie komt een cheque van 4.000 euro, die meteen zal worden aangewend voor het uitvoeren van het voorstel.

(CL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier