Preuteleute zoekt zomerbars om op te treden: “We willen terug die voeling met ons publiek”

Alain en Ook Alain blijven niet bij de pakken zitten en willen hun zomer redden.© JRO
Alain en Ook Alain blijven niet bij de pakken zitten en willen hun zomer redden.© JRO
Redactie KW

Het ziet ernaar uit dat we komende zomer de benen nog niet zullen kunnen losgooien op de grote festivals. En ook zalen vullen als artiest zal nog niet aan de orde zijn. Sebastien Dewaele en Tom Vanrijckeghem van Preuteleute gaan daarom op zoek naar zomerbars waar ze kunnen optreden.

Alain (Sebastien) en Ook Alain (Tom) blijven niet bij de pakken zitten en zoeken alternatieven in openlucht. “Aangezien deze coronaellende blijft duren en de meeste festivals ‘on hold’ staan hebben we beslist om tussentijds een ‘Corona Zomertoer’ te doen langsheen allerlei zomerbars en andere openlucht locaties”, vertelt Sebastien.

Het Oostendse cultduo ontstond in 2002 als een cabaretduo. Hun eerste album verscheen in 2005 en dat zorgde ervoor dat ze wereldbekend werden in West-Vlaanderen en tegenwoordig ook ver daarbuiten. Ze laten zich vooral opmerken door hun schunnige teksten in het West-Vlaamse dialect. In januari 2020 stond het duo voor het eerst na een sabbatperiode van twee jaar terug op de planken. Alle voorstellingen van hun show ‘Nog ene ké’ waren uitverkocht. De drie laatste voorstellingen werden echter geannuleerd door de coronacrisis. “Die gaan we in 2022 nog hernemen en misschien breien we er nog wel een vervolg aan”, klinkt het.

“Geen enkel perspectief”

Preuteleute wil opnieuw die voeling met het publiek. “We zijn dus op zoek naar zomerbars en eventueel ook andere locaties waar we ons ding kunnen doen”, legt Tom uit. “Er zijn uiteraard wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet de locatie in openlucht zijn en moet het publiek op een veilige afstand van elkaar kunnen zitten, alleen of in hun bubbel.”

“We willen gewoon terug onder de mensen komen. We hebben geen enkel perspectief en daar willen we zelf verandering in brengen. Het is de eerste keer in 25 jaar dat ik zo weinig op een podium heb gestaan. Corona heeft ook een beetje op onze creativiteit ingehakt. Die vier muren heb ik nu echt wel gezien”, besluit Sebastien Dewaele met een lach.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via info@preuteleute.be . (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.