Pop-upbar De Mala laat Tieltse temperaturen stijgen

Leonard Tavernier en Jeppe Verdoodt pakken uit met De Mala.©Wouter Meeus foto WME
Leonard Tavernier en Jeppe Verdoodt pakken uit met De Mala.©Wouter Meeus foto WME
Redactie KW

Met deze temperaturen stijgt het vakantiegevoel tot een hoogte die we al in tijden niet meer hebben gezien. Terrasjes worden buitengezet, cocktails ingeschonken. Vanaf vandaag kan je ook genieten van een zomerse beleving in pop-upbar De Mala, uitgebaat door Jeppe Verdoodt en Leonard Tavernier.

Jeppe Verdoodt en Leonard Tavernier (allebei 24) hebben er al een rijk horecaverleden opzitten. “Ikzelf ben begonnen in El Parador en heb daarna bij de Keet gewerkt. Daarna werd het D’Hespe, waar ook Leonard al van in het begin deel van uitmaakt”, vertelt Jeppe.

Het duo hoorde stemmen opgaan voor iets extra deze zomer. “We merkten toch wel dat er een grote vraag was naar een publieke cultuur- en eventlocatie”, licht Jeppe toe. “We hebben een hele mooie tuin ter beschikking, een absoluut pluspunt, en zo ontstond het idee voor pop-upbar De Mala.”

Lokaal

Wie in De Mala langskomt, zal ondergedompeld worden in een echte zomerse sfeer. “We serveren drankjes en gerechten aan tafel en zorgen voor een uitgebreid aanbod aan lokale producten. Denk dan bijvoorbeeld aan kazen van De Smaak van Kaas en wijnen van Pascal Heytens. Ook voor onze bierkaart vallen we terug op de lokale brouwerijen. Traiteurs uit de regio krijgen de kans om van onze buitenkeuken gebruik te maken. We willen ook de lokale ondernemers steunen en voorzien voor hen een promostandje. Het zomergevoel creëren we dan weer door onze handgemaakte meubels, de mooie tuin en onze prachtige tenten. Maar uiteraard zal de sfeer onder de klanten het grootste effect hebben erop.”

Voetbal

De Mala zet niet enkel in op gezelligheid met lekkere drankjes en hapjes, ook evenementen kunnen er plaatsvinden. “We hebben nu al een aantal kleine dingen gepland die helemaal coronaproof kunnen verlopen. We proberen hiervoor samen te werken met zoveel mogelijk instanties die onze stad te bieden heeft. We denken dan bijvoorbeeld aan een modeshow of een kunsttentoonstelling. Er komen in elk geval al twee schermen waarop het EK voetbal gevolgd zal kunnen worden. Voorlopig nog in bubbeltjes van vier, al hopen we dat daar snel verandering in komt.”

De Mala opent de deuren op vrijdag 11 juni vanaf 14 uur in de Polderstraat 3 in Tielt, op de locatie van de voormalige zomerbar Treelove. Na de openingsdag zal de bar open zijn in het weekend om 14 uur en op donderdag en vrijdag vanaf 15 uur. Er wordt een uitzondering gemaakt voor de EK-matchen. (LDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten