Pompgebouw Bossuit staat anderhalf haar leeg: gemeenteraad buigt zich over voorstel verkoop

De gemeente Avelgem zet het oude pompgebouw in Outrijve te koop.
De gemeente Avelgem zet het oude pompgebouw in Outrijve te koop.
Redactie KW

Schepen van Ruimtelijke ordening en Patrimonium Tom Beunens (Tandem) zal op de gemeenteraad van 25 januari een voorstel indienen op het pompgebouw in Bossuit dat al anderhalf jaar leegstaat, te verkopen.

Het pompgebouw was in functie tot 2013. Daarna werd enkel het horecadeel gebruikt. Maar ook dat kalfde af. ‘s Zomers was er veel passage, in de winter amper. Eerst was er het plan om het oude pompgebouw via een langlopend erfpachtverhaal van de hand te doen, maar de gemeente ervoer dat er weinig enthousiasme bestond voor dat idee. Dan maar opteren voor de verkoop. “Dat is inderdaad de beste optie”, denkt Tom Beunens, schepen van Ruimtelijk Ordening in Avelgem. “Bij erfpacht kon de gemeente eigenaar blijven. Maar er was werkelijk niemand geïnteresseerd. Toen we opperden om het pand te verkopen, kwamen er wel positieve reacties.”

Respect voor erfgoed

Er zullen wel enkele voorwaarden gekoppeld worden aan een verkoop.

“We willen dat de nieuwe eigenaar respect voor het erfgoed toont én dat hij een verhuurbare ruimte voor een toeristisch infopunt ter beschikking stelt.”

Als het voorstel tot bestek op de eerste gemeenteraad van 2021 aangenomen wordt, kunnen geïnteresseerden tussen 1 februari en 21 maart een bod uitbrengen.

In april zal de gemeenteraad zich dan buigen over de daadwerkelijke verkoop van dat pand. (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.