Politie Oostende organiseert fotoshoot voor kinderen

Er werd druk geposeerd. © Politie Oostende
Redactie KW

Woensdagmiddag kwamen een tiental kinderen en hun ouders foto’s nemen bij Politie Oostende. Zo konden ze leuke beeldjes maken met het oog op de bekende kinderfeesten later dit voorjaar, zoals bijvoorbeeld lentefeesten, plechtige communies en andere. “Een mooie kans om kinderen en hun ouders van dichtbij te laten kennismaken met Politie Oostende”, legt korpschef Philip Caestecker uit.

Het was de eerste keer dat Politie Oostende met het initiatief uitpakte. “Het viel ons op dat tijdens onze tweejaarlijkse Politiedag heel wat kinderen maar wat graag op de foto gingen bij een politiecombi, op een motorfiets of met politiemateriaal, zoals een helm, schild of kepie. En omdat de periode van 6- en 12-jarigenfeesten opnieuw eraan zit te komen, denk aan lentefeesten, communies en andere vieringen, legden we de link om een fotoshoot in te richten”, zegt korpschef Philip Caestecker.

Drempel verlagen

“Als politieorganisatie staan we dicht bij de burger en werken we drempelverlagend. Hulpverlening en veiligheid blijven onze absolute kerntaken, al zijn initiatieven als deze fotoshoot wel mooie gelegenheden om iedereen van dichtbij te laten kennismaken met Politie Oostende.”

De politie plaatste enkele voertuigen op een mooie locatie op Oosteroever, nabij vuurtoren Lange Nelle. Ook enkele accessoires kwamen netjes van pas, zoals kepies en een uitrusting van openbare orde. De politie voorzag louter de locatie, voertuigen – waaronder een motorfiets en strandbuggy – en accessoires. De ouders dienden zich vooraf in te schrijven en brachten een fotograaf mee of namen zelf kiekjes.

Per deelnemer werd zo’n twintig minuutjes voorzien om de nodige beelden te maken. “Een mooi initiatief: het levert leuke foto’s op en zet ook de politiewerking in de kijker”, zegt Maarten, papa van Roel (6) die straks z’n eerste communie doet. “Welk voertuig ik het leukste vond om bij te poseren? De moto!”, is Roel enthousiast. “Maar mocht ik kunnen, ik zou ook met de strandbuggy willen rijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier