Politie-inspecteur Tibo Wynsberghe ontvangt medaille nadat hij leven van jonge wielrenner redt

Tibo Wynsberghe ontving de medaille van moed en zelfopoffering in aanwezigheid van de overkoepelende organisatie van dragers van het ereteken, een commissaris van de PZ-Gavers en burgemeester Claude Croes. – (Foto MVD)
Redactie KW

In het gemeentehuis van Deerlijk ontving politie-inspecteur Tibo Wynsberghe (34) zaterdagnamiddag de medaille voor moed en zelfopoffering.

Hij reanimeerde op 7 december 2019 Julien Cadron (27), renner van de plaatselijke club Gaverzicht, tijdens een mountainbiketocht.

Tibo: “Ik nam op die dag samen met een vriend deel aan de tocht in Deerlijk. Wij waren pas enkele kilometer ver toen er in een groep KSV-renners, die vlak voor ons reed, iemand ten val kwam. Ik stopte en zag meteen dat er meer aan de hand was. Ik startte de reanimatie en werd even later geholpen door een collega van de politiezone. Enkele minuten later nam de hulpdienst de reanimatie over. Gelukkig is voor Julien alles goed afgelopen.”

Tibo heeft nog regelmatig contact met de renner en ook met zijn vader. “Op nieuwjaar en zijn verjaardag wensen wij elkaar het beste. Julien is mij zeer dankbaar. De medaille doet deugd en het kadertje zal een mooie plaats krijgen in mijn woning. Ik zou de sportclubs willen adviseren voor de sporters een kleine opleiding EHBO te voorzien.”

(MVD – Foto MVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier