Pizza Aversa maakt 600 pizza’s voor zorgsector en minderbedeelden in Tielt en Wingene

Het is zowaar een kersttraditie aan het worden dat Pizza Aversa rond deze periode pizza’s bakt voor het goede doel. Zelfs tijdens dit moeilijke jaar blijft de sympathieke zaakvoerder Jaspreet Singh zich inzetten voor verschillende doelgroepen. Pizza Aversa deelt tijdens deze winterperiode pizza’s uit in Wingene en Tielt voor de zorgsector en voor wie het moeilijk heeft. De formule is wel bijgeschaafd zodat de actie coronaveilig kan verlopen.

Jaspreet samen met zijn gezin, ook dit jaar denken ze aan de minderbedeelden. (foto WME)©Wouter Meeus Regional
Jaspreet samen met zijn gezin, ook dit jaar denken ze aan de minderbedeelden. (foto WME)©Wouter Meeus Regional

“Het was ook voor mij een moeilijk jaar”, begint Jaspreet. “Mijn zaak kreeg het zelf zwaar te verduren door de huidige omstandigheden. Toch houdt dat me niet tegen om ook dit jaar te helpen waar ik kan. De kerstactie is wel gewijzigd ten opzichte van vorig jaar, aangezien we niet willen dat we lange wachtrijen aan de pizzazaken in Tielt en Wingene zouden veroorzaken. Samen met Roos Bovijn-Tack van het Sociaal huis in Tielt en met Brecht Warnez van de gemeente Wingene, organiseren we een eindejaarsactie die aan de afstandsmaatregelen voldoet. Honderden inwoners van Wingene en Tielt zullen een bon in de brievenbus krijgen waarmee ze een gratis pizza kunnen afhalen tussen 1 januari en 31 maart volgend jaar. Op deze manier spreiden we de afhaalmomenten en vermijden we dat veel mensen tegelijk hun bon komen verzilveren. Pizza Aversa is open op kerst – en oudejaarsavond, maar dan kunnen de bonnen niet ingewisseld worden. In totaal zal mijn pizzazaak maar liefst 615 pizza’s uitdelen aan de zorg en minderbedeelden. In Wingene zal dus ook het thuiszorgpersoneel een bon voor een gratis pizza krijgen. We willen hiermee onze dank uitbrengen voor hun inzet tijdens dit moeilijke jaar.”

Dit jaar haalde Jaspreet al eens de krantenkoppen omdat hij tijdens de eerste lockdown in de lente een gelijkaardig aantal pizza’s uitdeelde aan het personeel van het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Zijn actie bereikte de organisatie Takeaway.com, waar hij gelauwerd werd. “Ik blijf altijd trouw aan mijn lijfspreuk. Wie goed doet voor een ander, wordt beloond. Het voelt gewoon goed om te weten dat je inzet gewaardeerd wordt”, zegt Jaspreet.

Extra actie

Takeaway.com gaat zelfs een stapje verder. De organisatie wil Jaspreets actie herhalen en zal op verschillende dagen in januari pizza’s laten leveren voor het personeel van het Sint-Andriesziekenhuis Tielt. Deze pizza’s mag Pizza Aversa bakken. “Op 6, 12, 20 en 28 januari zal Pizza Aversa in opdracht en op kosten van Takeaway.com in totaal 600 pizza’s bereiden voor het personeel van het ziekenhuis. Normaal gaan we volgend jaar ook ’s middags openen, maar we stellen de middagopening uit naar februari. Zo kan ik ervoor zorgen dat alle veiligheidsmaatregelen in acht genomen worden en dat er voldoende tijd is om de pizza’s te bereiden voor het zorgpersoneel van het Sint-Andriesziekenhuis”, benadrukt Jaspreet.

Jaspreet vindt het belangrijk dat er heel het jaar aandacht geschonken wordt aan armoede en goede doelen. Daarom bedenkt hij momenteel een concept waar iedereen zijn steentje kan bijdragen. “Volgend jaar wil ik in mijn website een functie inbouwen waarbij iedereen die een pizza bestelt, vrijwillig een bijdrage van 50 cent kan leveren voor het goede doel. Met de opbrengst zal Pizza Aversa dan een grote actie kunnen opzetten. Mensen zijn zeker niet verplicht om te schenken. Een gift moet uit vrije wil gebeuren. Ikzelf zal me steeds blijven inzetten voor verschillende projecten”, besluit Jaspreet. (Tom Verbiest)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.