Peter Debaes uit Roeselare opnieuw Belgisch Kampioen in het 5-kegelbiljart

Redactie KW

Vorig weekend werd Peter Debaes in het Casino van Blankenberge voor de vierde keer Belgisch kampioen in het 5-kegelbiljart. Hij versloeg in de finale Ismaele Trentino.

De Roeselaarse Koninklijke Biljartclub ‘Door Oefening Sterk’ was met drie van de zes deelnemers, Belgisch kampioen 2019 Peter Mostrey, Erwin Bruwier en Peter Debaes, goed vertegenwoordigd in deze eindstrijd. Erwin overleefde de poulefase niet. Peter won zijn poule oppermachtig tegen ploeggenoot Peter Mostrey. Daarna biljartte hij de eerste halve finale tegen Miguel Bustos. “Ik liep eerst uit tot 2-0 maar kon het in de derde set niet afmaken en strandde op 59-60”, legt Peter uit. “In de vierde set trok Miguel het groene laken opnieuw naar zich toe en bracht de stand in evenwicht. Uiteindelijk won ik de beslissende set.” Titelhouder Peter Mostrey verloor zijn halve finale met duidelijke 3-0-cijfers tegen Ismaele Trentino, maar won daarna wel brons tijdens de troostfinale. De Blankenbergse biljarttempel zat goed vol om de twee finalisten aan het werk te zien. “De eerste set begon gelijkmatig en kwam met 60-57 toch op naam van Ismaele te staan. Tijdens de tweede set speelde ik overtuigender en liet Ismaele heel weinig kansen tot scoren: 25-60. Set drie was een dubbeltje op zijn kant.”

De klasse en koelbloedigheid van Peter leverden hem een tweede setwinst op. “De veer van Ismaele was gebroken en hierdoor kon ik mijn favorietenrol waarmaken. De met 28-60 gewonnen vierde set leverde mij mijn vierde Belgische titel op in het 5-kegelbiljart.” (KK)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.