Personeel stad Roeselare geeft deze week bloed en plasma

Thomas Dubois

Op 19, 20 en 21 januari trekken de medewerkers van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum van het Rode Kruis in Roeselare om bloed of plasma te doneren.

Op 19, 20 en 21 januari 2021 trekken de collega’s van Stad en OCMW Roeselare naar het donorcentrum van het Rode Kruis in Roeselare. “We kiezen bewust voor drie actiedagen”, vertelt schepen Henk Kindt. “Gezien het verplichte telewerk zijn heel wat collega’s immers niet vanuit de stadslocaties aan het werk. Op deze manier kan men de verplaatsing inplannen. Daarbij maken we het ook voor het Rode Kruis mogelijk om alles op een veilige manier te laten verlopen.”

Waarom deze actie?

Ook in deze coronatijden is de nood aan bloed en plasma heel hoog. Doneren gebeurt steeds in de meest veilige omstandigheden. “Heel wat medewerkers van Stad en OCMW Roeselare zijn al trouwe donor sinds het centrum werd geopend. Om medewerkers in deze tijden te helpen hun weg (terug) te vinden naar het donorcentrum, organiseert de stad deze actiedagen.”

Stad en OCMW Roeselare wil het goede voorbeeld geven en daarom zoveel mogelijk medewerkers overtuigen om in de vooropgestelde dagen bloed of plasma te doneren. Wie op de actiedagen niet beschikbaar is, kan zich natuurlijk ook inschrijven op een ander moment. Ook het stadsbestuur zelf geeft alvast het goede voorbeeld en bijt de spits af op de vooravond van de actie.

(TD)