Pascha (33) en Wouter (33) openen nieuw kattenhotel Feliday in Wingene: “Hier geen hokjes, maar echte suites voor je dier”

Pascha en Wouter met enkele van hun eigen katten. Kattenhotel Feliday is zowel comfortabel als praktisch ingericht. © GGM
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

In de landelijke straat Lammersdam in Wingene opent vanaf 1 mei het nieuwste kattenhotel Feliday. Uitbaters zijn het jonge echtpaar Pascha Bossier (33) en Wouter Vandenberghe (30), die door extra aandacht voor comfort en huiselijkheid het verschil willen maken. Naast het kattenhotel is er ook het trimsalon ‘De Trimmersdam’ en een zowel fysieke als online dierenshop. “Ik heb al van kindsbeen af een hart voor dieren”, bekent Pascha.

Voor Pascha Bossier is de opening van een luxueus kattenhotel de logica zelve. “Ik ben altijd al een dierenvriend geweest, van vogeltjes verzorgen die uit hun nest zijn gevallen tot kittens met een flesje grootbrengen”, vertelt ze. Ze volgde een bachelor dierenzorg en specialiseerde zich als hondentrimmer. In 2018 start ze haar eigen trimsalon ‘De Trimmersdam’ voor honden, katten en konijnen. Bovendien werkt ze ook nog samen met vzw Cathz, om moederloze kittens op te vangen en te herplaatsen. Vandaag kunnen ze hun volgende droom waarmaken: een hotel runnen voor katten.

Veel klauteren

Wouter Vandenberghe is gespecialiseerd in renovaties en werkte van november vorig jaar tot vandaag, om dit kattenhotel met 14 compleet uitgeruste ‘suites’ te maken. Zes daarvan zijn nog eens verbonden met een buitenren, waar katten naar hartenlust kunnen spelen en klauteren. “Elke suite is drie vierkante meter groot, dat is driemaal de standaardgrootte”, zegt Wouter. “Elk verblijf is volledig uitgerust met klim- en krabmogelijkheden én met een camera, zodat zowel wij als de eigenaars van de katten tijdens hun verblijf altijd kunnen zien hoe hun kat het stelt. Sommige hokjes kunnen onderling verbonden worden, zodat we ook grotere kattenfamilies blij kunnen maken. De kattenbakken zijn gevuld met pellets, wat zowel zuiniger als ecologischer is.”

Airco

“Je zal hier geen hokjes met drie planken vinden”, zegt Pascha. “Elk verblijf heeft voldoende speel-, klim- en klautermogelijkheden.” Door het overvloedig gebruik van hout, ogen de verblijven erg huiselijk. “Alle materiaal is goed afwasbaar, om mogelijke ziektes tegen te gaan”, aldus Pascha. Het hele hotel is ook voorzien van airco.

Info: kattenhotel Feliday, Lammersdam 5 in Wingene, www.feliday.be. stay@feliday.be.

Info: 0473 29 33 41 (liefst Whatsapp).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier