Papa Jean Vereecken doet àlles voor zijn dochter Marva in ‘Iedereen Beroemd’!

Wat doe je als Judas Theater Productions én persdienst wanneer je vooraf weet dat een première méér dan geslaagd zal zijn wegens uitverkocht en je misschien met schrik zit dat de foyer té klein zal zijn? En wat doe je dan wanneer je weet dat een pak bekende Vlamingen zullen afkomen naar deze première? Een Weesgegroet of Onze Vader bidden, een kaars aansteken of beloven dat je altijd braaf zal zijn in de hoop dat het die dag mooi weer zal zijn?

© FODI

Judas Theater Productions van artistiek leider Sam Verhoeven had de weergoden aan hun kant, want voor de première scheen de zon. Resultaat: de fotowand werd op de stoep van Theater Elckerlyc gezet en omdat het mooi weer was, keek er geen enkele bekende Vlaming boos omdat men daar moest poseren voor een batterij fotografen. De zon bleef maar schijnen, zodat tijdens de pauze heel wat publiek spontaan naar buiten stapte om niet enkel ééntje te roken, maar om ook hun drankje uit te drinken en te genieten van het zonnetje. Oeff, niemand had last van plaatsgebrek in de foyer van Theater Elckerlyc bij zo’n massa aanwezigen. De weergoden zorgden voor de redding!

Wat velen misschien nog niet weten, is dat Iedereen Beroemd in feite een Vlaamse-Nederlandse film is uit 2000, geregisseerd door Dominique Deruddere die ook op de première aanwezig was. Deze film werd zelfs één jaar later genomineerd voor een Oscar als beste niet-Engelstalige film. Het betekende de doorbraak voor Deruddere als regisseur en het was ook het debuut voor actrice Eva Van der Gught. Raymond van het Groenewoud schreef dan weer de song Lucky Manuelo. Voor Jelle Cleymans is het zijn debuut als componist en tekstschrijver van een musical. Na succesvolle rollen op het podium, zoals Kuifje, De Zonnetempel, Robin Hood, Anatevka en 14-18 staat hij dit keer voor het eerst aan de wieg van een musicalcreatie.

Het verhaal: Jean Vereecken hoopt op beroemdheid en probeert zijn dromen te realiseren via de zangcarrière van zijn dochter Marva. Wedstrijd na wedstrijd doet ze mee in de hoop van een doorbraak te forceren. Marva Vereecken is niet van de mooiste en ook niet bijzonder toonvast, maar dat overziet Jean. Wanneer hij plots ontslagen wordt, raakt hij geobsedeerd door het idee om manager van zijn dochter te worden om zo zijn dromen te realiseren. Als hij toeval ontmoet hij het bekende popsterretje Debbie tijdens één van haar jogtoeren en in een impuls ontvoert hij haar. Samen met zijn vriend Willy Van Outreve gebruikt hij het gegijzelde meisje om toegang te krijgen tot de media om zijn zelfgeschreven Lucky Manuelo -gezongen door zijn dochter Marva – in de hitparades te krijgen… De creatives kunnen beschikken over een geweldige cast, bestaande uit Sven De Ridder, Joke Emmers, Ianthe Tavernier, Peter Thyssen, Bert Verbeke, Nele Goossens, Steven Colombeen, Lauren De Ruyck, Charlotte Suijs, Lynn Vercauteren en Rosanne Pits. Een sterke cast, waarvan iedereen perfect past in de rol. Tijdens de première – het is voor iets een première hé – was er toch iets te zien dat wellicht niet mocht gezien worden. Dat Willy Van Outreve alias Bert Verbeke plots zo gelukkig is bij zangeres Debbie alias Ianthe Tavernier is prachtig voor het verhaal. Dat beiden ook met weinig kledij aan van elkaar houden is ook heel mooi. Maar wanneer zangeres Debbie vertrekt en het deken meeneemt, dan zagen vele aanwezigen daar een poedelnaakte Willy Van Outreve zitten die nog heel snel een kussen voor zijn edele delen kon plaatsen. Intussen was dat al een fractie van een seconde té laat, want op de receptie werd er door menigeen over gesproken. Ongetwijfeld was deze scène enkel eenmalig te bewonderen tijdens de première…

‘Iedereen Beroemd’ in Theater Elckerlyc, Frankrijklei in Antwerpen: voorstellingen nog tot en met 17 maart op diverse dagen en uren. Een VIP-ticket kost 59 euro, 39 euro (rang 1), 29 euro (rang 2). Bestellen via www.judas.be, 070 69 10 02 (max. 0,30 euro per minuut).

(PADI)