Paden rond Hulsteplein worden waterdoorlatend

De ingreep zal ook een gunstig effect hebben op de knotlindes die het Hulsteplein typeren. © TM
Redactie KW

Stad Tielt blijft werk maken van de opfrissing van het Hulsteplein. Eerder deed de stad de hagen rond het plein al af tot aan de grond, waarna die zich goed herstelden. Nu worden ook de paden vernieuwd.

“De paden rondom het Hulsteplein bestaan uit een oude asfaltverharding, maar door onder meer diverse verzakkingen zijn de paden niet meer in goede staat”, vertelt Roos Tack (CD&V), die sinds 1 januari vervangen werd door Vincent Byttebier als schepen van Openbaar Groen.

Het stadsbestuur heeft nu besloten om de paden vernieuwen. “Het is de bedoeling dat het asfalt verwijderd wordt en dat de paden heraangelegd worden met een waterdoorlatende verharding”, duidt Tack. “Dat is enerzijds beter voor de natuurlijke waterinfiltratie en zal anderzijds ook een gunstig effect hebben op de knotlindes die het Hulsteplein typeren.”

Ook de doorsteek van aan De Bron zal onthard en vergroend worden. Daarnaast zullen de paden uiteindelijk ook ietwat versmald worden. Enkel fietsers en voetgangers zullen op die manier nog gebruik kunnen maken van de paden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.