https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Paandersschool Meulebeke bereikt finale van Braincolors

De Braincolors met v.l.n.r.: Eleonore Vande Walle, Imme Schellaert, Brit Cluyse en Sara Vanhaesebrouck samen met juf An-Sofie Van Nieuwenhuyse.© Luc
De Braincolors met v.l.n.r.: Eleonore Vande Walle, Imme Schellaert, Brit Cluyse en Sara Vanhaesebrouck samen met juf An-Sofie Van Nieuwenhuyse.© Luc
Redactie KW

In de loop van dit schooljaar namen de leerlingen van de vierde, vijfde en zesde klas van de Paandersschool deel aan de Whizzkids-wedstrijd, een online zoek- en computerwedstrijd voor alle lagere scholen in Vlaanderen. In totaal namen er dit jaar 950 klassen deel. De leerlingen van het zesde leerjaar van de Paandersschool plaatsten zich voor de online finale met 40 klassen.

Vrijdag 5 maart was een vrije dag voor de leerlingen en leerkrachten van de Paandersschool, maar de enthousiaste leerlingen van de zesde klas, samen met hun juf An-Sofie Van Nieuwenhuyse en directeur Els Declerck, waren op school om de grote finale mee te maken.

Alle soorten vragen

“In totaal hebben de leerlingen al drie voorrondes afgelegd”, legt juf An-Sofie uit. “Onze zesdejaars wisten zich een finaleplaats toe te eigenen. Een mooie prestatie als je weet dat er in totaal 372 zesde leerjaren aan de wedstrijd deelnamen. De finale wordt online gespeeld gedurende 30 minuten. Er mogen vier leerlingen per klassengroep aan de finale deelnemen. Die zitten afzonderlijk in een lokaal en mogen dus geen hulp ontvangen van buitenaf. De wedstrijd bevat 16 vragen, van makkelijk tot supermoeilijk. Wat eveneens doorweegt in het eindverdict zijn de spellingsfouten. Onze ploeg, de Braincolors, behaalde een mooie 19de plaats. Voor dit puik resultaat zorgden Eleonore Vande Walle, Imme Schellaert, Brit Cluyse en Sara Vanhaesebrouck.”

“Het is het achtste jaar op rij dat we aan deze wedstrijd deelnemen”, pikt directeur Els Declerck in. “Onze leerlingen raakten al zeven keer in de finale. Een resultaat om fier op te zijn.” (LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.