Ozanette Van Eygen: “Ooit hoop ik iets met kindertheater te doen”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Ozanette, een jongedame die nog durft te dromen.

Ozanette Van Eygen stapt gezwind door de Sint-Denijsestraat wanneer we haar aanklampen voor een gesprek. De vriendelijke jongedame is 25 en ze vertelt dat ze momenteel als verkoopster in de ‘di!’ werkt, een winkel in de K in Kortrijk. Een job die ze heel graag doet.

Ozanette heeft kinderverzorging gestudeerd in Stella Maris en vervolgens ook kleuteronderwijs, een studie die ‘nog niet helemaal is afgewerkt’, zo zegt ze. “Ik ben nog in twijfel of ik die studies nog afmaak.”

Haar gedecideerde stap laat dan misschien wel uitschijnen dat haar pad voor de toekomst al vastligt, maar niets is minder waar. Ozanette durft nog te dromen. Van een meer verantwoordelijke functie op het werk bijvoorbeeld of ook van een muzikaal theaterproject voor kinderen.

Ze woont al lang in Kortrijk en wil hier niet weg, want ze vindt Kortrijk een gezellige stad. Gevraagd naar haar favoriete plekje moet ze niet lang denken: “The Lab, een cafeetje met allemaal verschillende cocktails. Ze hebben er ook heel lekkere tapas. En het is er zeer gezellig zitten.”