Overtollige kleren aan zacht prijsje te koop op Ladies Closet Sale in Oostende

Jill Demeulemeester (links) en Charlotte Delmouzée organiseren een closet sale in de Klisse. (foto GLO)
Gillian Lowyck

Jill Demeulemeester en Charlotte Delmouzée organiseren op zondagen 13 oktober en 17 november een ‘Ladies Closet Sale’. Het concept: twintig vrouwen bieden hun overtollige kledij aan zachte prijzen te koop aan.

Jill en Charlotte organiseren de eerste editie van de Ladies Closet Sale in zaal De Klisse. “Het idee kwam toen een vriendin en ik merkten dat we veel kleren over hadden”, vertelt Jill. “We wisten niet wat we ermee moesten doen. Je kan ze online verkopen op tweedehandssites, maar we merkten dat mensen toch nog graag eens iets passen voor ze het kopen. Of je verkoopt het op een rommelmarkt, waar mensen er vaak maar 1 euro voor willen geven, terwijl het meer geld heeft gekost.”

De dames hadden al eens eerder gehoord over het concept van een ‘closet sale’ en sloegen de handen in elkaar. “We plaatsen tien tafels waar de mensen die zich inschreven hun kleren uit kunnen stallen. Het was een impulsief idee, maar uiteindelijk is het beter voor het milieu, want zo krijgen je kleren een tweede leven. En voor je portemonnee, want de kleren zijn te koop aan een zacht prijsje.”

Nu al succes

De closet sale is nu al een succes: alle tafels zijn volzet, waardoor er in november een tweede editie komt. “We hebben ook een gemeenschappelijk rek. Wie geen tijd heeft om de hele dag kleren te verkopen, kan een paar kledingstukken aan ons rek hangen. Dat kost 5 euro, omdat wij ook voor labels en dergelijke zorgen. Op het einde van de dag kan je je niet verkochte kledij en je verdiende centen ophalen. Ondertussen is ook dat rek al bijna vol.”

Of er nog een derde editie komt, hangt af van het verdere succes. “We maken er sowieso een leuke dag van. Er zijn paskamers, je kan genieten van koffie en taart… Het zal gezellig worden”, lacht Jill.

De Ladies Closet Sale vindt plaats op zondagen 13 oktober en 17 november, telkens tussen 10 en 17 uur in zaal De Klisse, Vredestraat 37.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten