SC Wielsbeke rouwt om mede-oprichter Gerard Deceuninck

Gerard Deceuninck werd 82 jaar. (foto IVD)
Redactie KW

Voetbalclub SC Wielsbeke werd in diepe rouw gedompeld door het overlijden van bestuurslid Gerard Deceuninck, die ook één van de stichters van de club was. Gerard Deceuninck overleed vandaag woensdag 10 april op 82-jarige leeftijd in Waregem.

De roots van SC Wielsbeke liggen in De Nieuwe Smisse, het café van zijn ouders. Daar werden immers de plannen gesmeed om een club te stichten met een selectie van spelers uit een aantal voetbalploegen uit de verschillende Wielsbeekse wijken. Gerard Deceuninck regelde de formaliteiten om aan te sluiten bij de KBVB en op 23 april 1960 kreeg SC Wielsbeke het stamnummer 6381. Het werd het begin van een mooie periode waarin Gerard diverse taken uitvoerde als bestuurslid. Hij was ook jarenlang afgevaardigde van het eerste elftal en bleef de ploeg zo lang het kon langs de zijlijn volgen.

Het overlijden van Gerard Deceuninck zal een grote leegte nalaten bij SC Wielsbeke, waar hij bij iedereen een graag geziene figuur was, die met kennis van zaken over het voetbal kon spreken.

Gerard Deceuninck wordt op dinsdag 16 april begraven. (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier