Rouwstoet trekt zaterdag door Ardooie na uitvaart van overleden burgemeester Karlos Callens

Karlos Callens, hier nog aan het pronken voor zijn 75ste verjaardag, overleed afgelopen zondag op 76-jarige leeftijd. © Archief JCR
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Er komen meer details vrij waarop Ardooie afscheid zal nemen van burgemeester Karlos Callens.

De uitvaartdienst is zaterdag om 11 uur in de Sint-Martinuskerk, maar omdat naar alle waarschijnlijkheid de kerk veel te klein zal zijn wordt er een groot scherm geplaatst aan de hoofdingang waar de bevolking de dienst kan volgen. Nog voor de plechtigheid begint, wordt er een rouwkapel ingericht.

Dienstdoend burgemeester Krist Soenens: “Dit zal gebeuren in het gemeentehuis waar de kist gegroet zal kunnen worden. De brandweer zal er een erehaag vormen. De mensen kunnen er groeten vanaf 9.30 uur tot 10.45 uur, daarna is het tijd om naar de kerk te gaan.”

Rouwstoet

Na de dienst zal er een rouwstoet gevormd worden om de overleden burgemeester naar zijn laatste rustplaats te brengen. Aan de verenigingen wordt gevraagd om met de vlag aanwezig te zijn en mee op te stappen. “Alles gebeurt in nauw overleg tussen het gemeentebestuur en de getroffen familie. De familie is heel erg onder de indruk van de vele sympathie en steunbetuigingen”, aldus nog de waarnemende burgemeester.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier