Rouwregister voor Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert geopend

Burgemeester Dirk De fauw schrijft een boodschap in het rouwregister voor Patrick Moenaert © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Vrijdagmorgen werd in het stadhuis van Brugge een rouwregister geopend voor de overleden ereburgemeester Patrick Moenaert (75). “De voormalige burgemeester zal nog lang blijven leven in de herinnering van de Bruggelingen”, zei burgemeester Dirk De fauw, die een uitgebreide boodschap neerschreef in het register.

Bruggelingen die een boodschap of een herinnering willen neerschrijven over de overleden ereburgemeester Patrick Moenaert, die maar liefst 18 jaar de sjerp droeg in Brugge, kunnen daarvoor nog tot en met dinsdag 28 mei terecht in de inkomhal van het Brugse stadhuis.

Daar staan twee tafeltjes opgesteld met een foto en een register. Huidig burgemeester Dirk De fauw (CD&V) schreef als eerste een, bijzonder uitgebreide, boodschap neer. Daaronder volgden een aantal schepenen, gemeenteraadsleden, de korpschef van de politie en de algemeen directeur en financieel directeur van Stad Brugge.

Groot burgemeester

“Niemand is onsterfelijk. Bij het overlijden van voormalig burgemeester Patrick Moenaert worden we daar opnieuw mee geconfronteerd. Patrick Moenaert was te jong. En vooral: zijn leven na de politiek was te kort. Hij heeft een harde strijd geleverd maar de ziekte heeft jammer genoeg van hem gewonnen”, zei burgemeester De fauw.

Hij was een groot burgemeester die veel gerealiseerd heeft voor Brugge en voor de Bruggelingen.

“Hij was een groot burgemeester die veel gerealiseerd heeft voor Brugge en voor de Bruggelingen. Bekende, grote projecten zoals het Concertgebouw, Brugge Culturele Hoofdstad en de start van de Ronde van Vlaanderen in onze stad maar bijvoorbeeld de uitbouw van een palliatieve zorgeenheid. Patrick Moenaert zal nog lang blijven leven in de herinnering van de Bruggelingen.”

Warme, aanspreekbare man

Onder de gewone Bruggelingen die een boodschap kwamen neerschrijven troffen we Ulrike De Bondt, die intussen vijf jaar gepensioneerd is maar voordien achttien jaar voor Stad Brugge werkte, voornamelijk bij de dienst Musea.

“Ik herinner me hem als een warme, aanspreekbare man. Hij had ook een grote verantwoordelijkheidszin en stond steeds klaar om de mensen te helpen”, zei Ulrike. “Ik noem hem een man van ‘omhelzingen’. Hij had ook het lef en het doorzettingsvermogen om ondanks tegenwind projecten door te duwen, zoals de bouw van het Concergebouw bijvoorbeeld.”

De voormalige burgemeester zal overigens op vrijdag 24 mei van 10 uur tot 17 uur opgebaard liggen in het stadhuis, zodat het publiek een afscheidsgroet kan brengen.

De begrafenisplechtigheid zal plaatsvinden op zaterdag 25 mei in de Sint-Salvatorskathedraal.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier