Oud-voetballer Freddy Qvick, die honderden kinderen leerde shotten, overleden

Wijlen Freddy Qvick bij de presentatie van zijn inspiratieboekje.© Fons Roets
Wijlen Freddy Qvick bij de presentatie van zijn inspiratieboekje.© Fons Roets
Fons Roets
Fons Roets Medewerker KW

Oostendenaar Freddy Qvick, bekend voetbalspeler en trainer van AS Oostende en AA Gent, is overleden. Hij werd geboren op 6 november 1940 en zou 81 worden. Hij overleed op 26 juni in het ziekenhuis in Geel, waar hij sinds kort verbleef.

Freddy Qvick speelde bij AS Oostende als scorende spits van 1965 tot 1970. In 68 pakte hij met ASO de titel en steeg naar eerste klasse, met Lucien Masyn als trainer en Bert Verschelde als beste goalgetter. In het seizoen 76-77 was hij ook trainer van AA Gent.

Hij was sportleraar van beroep. Hij gaf, als leraar en gediplomeerde voetbalcoach, fysieke conditietraining aan de trainersschool van de Belgische Voetbalbond. Hij was tevens lesgever ademhalingstherapie, heilgymnastiek, sport en relaxatie aan het Zeepreventorium in De Haan.

Inspiratieboekje

In 1974 stichtte Freddy Qvick ook de Bal-Balschool in Oostende en leerde honderden kinderen ‘beter en juister shotten’. Hij was de auteur van het boek Bal-Balvoetbal, waarin hij de kunst van het voetballen uitlegde in woord en beeld. Hij specialiseerde zich eveneens als voetreflextherapeut, anti-tabaklasertherapeut en persoonlijke trainer. Op basis van zijn ervaring schreef hij ook het naslagwerkje ‘I Ching. Het inspiratieboekje met tips voor een beter leven’. De carrière van Freddy Qvick was heel divers en oogt indrukwekkend.

Freddy was getrouwd met Christine Dejaeghere. Uit dit huwelijk had hij een dochter. Uit een tweede relatie, met Greet Beirens had Freddy een zoon en een dochter.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier