Oud-leraar en -sportcorrespondent Romain Buyck overleden

Wijlen Romain Buyck. (GF)
Noël Maes
Noël Maes Medewerker KW

In het AZ Groeninge in Kortrijk is Romain Buyck vorige week woensdag kort voor zijn 82ste verjaardag overleden. Hij was gepensioneerd leraar aan de Kortrijkse Tuinbouwschool en vele jaren was hij een toegewijd medewerker bij de regionale sportredactie van ons blad. Hij woonde in Harelbeke.

Romain Buyck is op 29 oktober 1941 geboren in Heule en groeide op in Sente. Hij volgde lager onderwijs in de Broederschool in Heule, studeerde voor regent en werd leraar Frans-Nederlands aan de Kortrijkse Tuinbouwschool.

In zijn jeugdjaren heeft hij gevoetbald bij KV Kortrijk en hij was er trots op dat hij als 17-jarige nog bij het eerste elftal gespeeld heeft. Nadien bleef hij actief in de sport maar dan in bestuursfuncties. Hij verzorgde destijds de public relations voor het Kortrijkse damesbasketbalteam Soubry (nu Spurs). Hij is ook bestuurslid geweest bij KMVV (minivoetbal) en in het liefhebbersvoetbal. Vooral ontpopte hij zich vanaf de jaren negentig tot sportmedewerker voor ons blad (toen nog Kortrijks Handelsblad), schreef artikels en nam foto’s voor de KVK jeugd. Hij stond ook in voor de coördinatie van de Kortrijkse sportpagina’s. Hij bleef actief tot een achttal jaar geleden.

‘t Parlementje

Als opa volgde hij alle activiteiten van zijn kleinkinderen op de voet, bij de ene was dat voetbal, bij anderen volley- of basketbal. Geen enkele van hun wedstrijden zou hij missen. Ook muziek- of woordoptredens van de kleinkinderen volgde hij. Een geliefkoosde hobby was de regelmatige bijeenkomst van ’t Parlementje, een vriendengroep die in de Gavers samenkwam. Sinds begin dit jaar kampte Romain met gezondheidsproblemen en sinds juni verbleef hij in wzc De Ceder.

Romain was sinds 1966 getrouwd met Rica Vandekerkhove en zij vestigden zich in Harelbeke in de wijk Wijdegracht, waar hij wijkburgemeester geweest is. Hij was vader van twee kinderen: An (met Nick Simons, Desselgem) en Els (met Christof Plovier, Zwevegem). Hij had vijf kleinkinderen. De uitvaartdienst heeft in familiekring plaatsgehad.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier