Oud-KSA-leider en handbalspeler Emile Merlevede (29) overleden

Wijlen Emile Merlevede. © gf
Redactie KW

Oud-KSA-leider en lid van Handbalclub Izegem Emile Merlevede (29) is op maandag 17 april totaal onverwacht overleden in Kachtem.

Emile Merlevede woonde op een appartement aan het Kachtemsplein in Kachtem. “Hij was ondertussen bezig met de bouw van een nieuwe woning in de Baronstraat”, zegt zijn ma Lucie Leenaert. Emile werkte als laborant in Labo Poulpharm in de Prins Albertlaan in Izegem.

“In zijn vrije tijd was hij vele jaren actief in de KSA en hij speelde ook bij Handbalclub Izegem, nu speelde hij nog recreatief”, aldus zijn moeder.

Handbalclub reageert

“Emile was jarenlang jeugdspeler en speler van Blue White Dynamite”, staat er op de Facebookpagina van de Izegemse Handbalclub te lezen. “Hij was een rots in de branding, zowel in verdediging als in het zorg dragen voor zijn vrienden. Geroemd voor zijn onnoemlijke inzet voor onze club, tijdens wedstrijden en bij talloze activiteiten. Je bent voor altijd in ons BWD-hart!”

(lees verder onder de Facebookpost)

Emile was de zoon van Damien Merlevede en Lucie Leenaert. Hij was de broer van Arno, met partner Janna Tauscher. “Emile was ook heel fier op zijn petekind Milo, het zoontje van Arno en Janna.”

De familie neemt op zaterdag 22 april afscheid van Emile om 11.45 uur in de aula van uitvaartcentrum Snoeck in de Bellevuestraat. Nadien wordt hij gecremeerd en zijn as wordt verstrooid op de asweide van de begraafplaats aan de Reperstraat in Emelgem. (IB/Snoeck Uitvaartzorg)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier