Nico Matthijs, zonemanager bij Dela, overleden op 55-jarige leeftijd

Wijlen Nico Matthijs. © SR
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

Op 55-jarige leeftijd is zaterdag bij hem thuis in Waardamme Nico Matthijs overleden na een strijd van twee jaar tegen kanker. Nico werkte al meer dan 30 jaar voor het Uitvaartcentrum Bleyaert aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis

Nico Matthijs werd geboren op 31 december 1968 in Assebroek. Hij werkte meer dan 30 jaar voor het Uitvaartcentrum Bleyaert aan de Moerkerkesteenweg in Sint-Kruis. Hij startte er onder wijlen Donald Bleyaert, met wie hij vele jaren als ceremoniemeester meeliep in de Heilig Bloedprocessie. Tot vorig jaar liep Nico nog mee in de processie. De laatste jaren was hij bij Dela de zonemanager voor de regio Brugge, waaronder de uitvaartcentra Bleyaert, Ackaert-Vanheste en Couffez vallen.

Nico streed meer dan twee jaar tegen kanker. Hij bleef tot voor kort voor overlijden aan de slag. Enkele dagen voor zijn dood hield hij nog een teamvergadering vanuit zijn bed. Nico hoopte nog de bouw van het nieuwe uitvaartcentrum aan de Moerkerkesteenweg mee te maken, waarvoor hij alle gesprekken deed met de architecten om er het modernste uitvaartcentrum van de regio van te maken, maar het mocht niet zijn. Zaterdagmorgen vroeg verloor hij zijn strijd.

Naast zijn job was hij nog een fervent Clubsupporter. Velen hebben het kampioenschap aan hem opgedragen. Nico was samen met zijn partner Bieke Demonie, die ook al 25 jaar voor Bleyaert werkt.

De uitvaart vindt plaats op zaterdag 1 juni om 10 uur in het crematorium De Blauwe Toren in Brugge. Aan de familie bieden wij onze oprechte deelneming aan.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier