Medestichter Dwars door Brugge Jacques Serruys op 98-jarige leeftijd overleden

Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

In het Brugse Mintus woonzorgcentrum Ter Potterie is Jacques Serruys (98) overleden. In Brugge was hij bijzonder goed gekend in loopmiddens.

Jacques Serruys werd geboren op 17 augustus 1925. Hij was vele jaren atleet en liep tal van marathons, zeker meer dan 100. Bij Olympic Brugge was hij een tijdlang voorzitter. Verder is hij ook nog voorzitter geweest van de Brugse en van de West-Vlaamse Sportraad die het opnamen voor de sportclubs bij de stad en de provincie. Hij was ook medestichter van de Dwars door Brugge, dit samen met wijlen Rudy Vannnieuwenhuyse.

Brief van president

Rudy gaf de fakkel voor de loopwedstrijd toen door aan Golazo die nog steeds de stadsloop organiseert. Als voorzitter van de Internationale Atletiekfederatie voor Veteranen organiseerde hij jarenlang de Veterans Grand Prix in de bossen van Sint-Andries met aankomst op het Jan Breydelstadion. In 1975 kreeg Jacques Serruys van de stad Brugge de Trofee voor Sportverdienste.

De overledene drukte de wens uit als oud-strijder begraven te worden. Als 18-jarige trok hij immers mee met het Britse leger om ons land te verdedigen. Voor zijn inspanningen tijdens de oorlogsjaren kreeg hij nog een bedankingsbrief van de toenmalige Amerikaanse president Eisenhouwer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier