Knokke-Heist eert vissers die in tragische omstandigheden het leven lieten met sobere vissershulde

De sfeervolle vissersmis werd om 10.00 uur in de Sint-Antoniuskerk voorgegaan door E.H. Philippe vanden Driessche en muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. © Foto DM
Dirk Meulders
Dirk Meulders Medewerker KW

Op zondagmorgen 19 februari organiseerde het gemeentebestuur van Knokke-Heist in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en Volkskunstgroep De Sloepe de traditionele Vissershulde in Heist.

De sfeervolle vissersmis werd om 10.00 uur in de Sint-Antoniuskerk voorgegaan door E.H. Philippe vanden Driessche en muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia. Om 10.45 uur stapten de prominenten in optocht naar het vissersmonument op het Vissershuldeplein.

Daar werden tijdens een sobere maar aangrijpende ceremonie, in samenwerking met Volkskunstgroep De Sloepe, kransen neergelegd door een groot aantal verenigingen, instellingen en groeperingen die op deze wijze hun verbondenheid en solidariteit willen uitdrukken met het wel en wee van de Heistse visserij. In het bijzonder werden die mensen herdacht die in tragische omstandigheden hun leven lieten bij de uitoefening van hun werk op zee.

(DM/ Foto DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier