Icoon van KSV Diksmuide Jean-Marie Vandenabeele (70) overleden: “Zaterdag houden we één minuut stilte tijdens kampioenenmatch”

Jean-Marie Vandenabeele werd 70 jaar. © GF
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Op 10 maart 2024 overleed in Diksmuide Jean-Marie Vandenabeele. Hij werd 70 jaar.

Jean-Marie was geboren in Diksmuide op 5 september 1953. Hij is de echtgenoot van Vera Doheyn en de papa van Inge en opa van Emilia. Jean-Marie was jarenlang de aanvoerder en een vaste waarde bij KSV Diksmuide. Hij kwam als 16-jarige bij de ploeg en groeide uit tot kapitein.

Er werd afscheid genomen van Jean-Marie in de aula van Uitvaartcentrum Cornelis op zaterdag 16 maart. Na de crematie kreeg de urne een plaatsje in huiselijke kring. Claude Vindevogel, bestuurder van KSV Diksmuide, is een van de weinigen bij KSV die Jean-Marie nog heeft weten voetballen. Hij haalt enkele herinneringen op: “Ik heb Jean-Marie als mens leren kennen toen hij nog voetbalde bij KSV. Mijn vader was toen voorzitter van KSV en zelf voetbalde ik ook. Jean-Marie was een fenomeen, een echt natuurtalent. Hij heeft nooit op het nieuwe veld gespeeld, want hij stopte voor het er was. Wat hij als 16-jarige presteerde zonder opleiding is wat wij tegenwoordig met onze jeugdspelers door opleiding willen bereiken. Zaterdag 23 maart spelen we om 17 uur tegen Ardooie voor de titel en daar zal de familie van Jean-Marie dan ook bij zijn. We houden dan, ter nagedachtenis en als respect voor wie hij was, één minuut stilte voor de match.”

Wie nog zijn deelneming wil betuigen, kan hiervoor terecht via www.cornelisuitvaartzorg.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier