Huisarts Marc Verschoore (76) uit Oostrozebeke onverwacht overleden: “We zullen papa hard missen”

Wijlen dokter Marc Verschoore. © foto CLY
Julien Cluyse
Julien Cluyse Medewerker KW

De hele gemeente is in diepe rouw gedompeld na het plotse overlijden van Marc Verschoore (76). De huisarts was erg geliefd in Oostrozebeke en had een heel groot cliënteel dat hij met veel toewijding verzorgde. Een paar jaar terug bouwde hij zijn praktijk af, maar bleef hij zijn oudere patiënten verder verzorgen. Hij overleed zondag 3 maart in AZ Delta in Roeselare aan de gevolgen van een hersenbloeding.

De volkse en erg populaire huisarts Marc Verschoore is plots uit Oostrozebeekse middens gerukt. Het nieuws van zijn overlijden is bij heel veel families hard aangekomen.

De man, die het levenslicht zag op 18 februari 1948, was een geboren Ingelmunsternaar. Aan de Universiteit Gent studeerde hij in 1973 af en op 15 oktober van datzelfde jaar startte hij zijn dokterspraktijk in de Stationsstraat.

Achttien jaar schepen

Niet alleen was Marc een toegewijd huisarts, hij leefde ook mee met zijn gemeente. In 1988 zette hij de stap naar de dorpspolitiek, in 1994 werd hij schepen. Een mandaat dat hij liefst achttien jaar uitoefende. In 2012, hij was toen 62 jaar oud, stopte hij met zijn politiek engagement om plaats te bieden aan jonge krachten. Zijn dochter Anne-Sophie volgde hem op en is vandaag gemeenteraadsvoorzitter.

Ook burgemeester Luc Derudder heeft warme herinneringen aan Marc Verschoore. “Dit is een enorm verlies voor Oostrozebeke”, zegt hij. “Marc stond bekend als een uitstekend arts, maar was ook een gedreven politicus. Als schepen bereidde hij zijn dossiers tot in de puntjes voor, zodat hij op de gemeenteraad met kennis van zaken kon spreken. Het is iemand die heel veel heeft bijgedragen aan de uitbouw en modernisering van onze gemeente. Daar kunnen we hem alleen maar dankbaar voor zijn.”

“Marc leefde ook erg mee met alles wat er in Oostrozebeke gebeurde. Kermis, koers of cultureel evenement… dokter Marc was altijd van de partij. Hij was bovenal een aimabel en erg aanspreekbaar man. Een ingoed mens.”

Onmisbaar

Dat Oostrozebeke vandaag over een uitstekende Rode Kruis-afdeling beschikt, heeft het ook te danken aan dokter Marc. Samen met Wilbert Paermentier is hij erin geslaagd om de afdeling nieuw leven in te blazen en weer een gezicht te geven. “Dokter Marc Verschoore was voor onze afdeling van onschatbare waarde”, zegt Wilbert Paermentier.

“Hij had niet alleen de kracht als dokter, maar ook de nodige relaties om een sterke afdeling uit te bouwen. Eigenlijk is het moeilijk om het leven van een dergelijk man samen te vatten. Marc heeft zoveel goede dingen gedaan ook voor de gemeente. Ik ben er zelf het hart van in, want was hij gewoon onmisbaar.”

Warme mens

Dochter Anne-Sophie roemt ook de man achter de functie. “Papa was een mooie en warme mens”, klinkt het. “Hij heeft ontelbaar veel goeie dingen gedaan voor heel wat Oostrozebekenaren. We zullen hem allemaal hard missen. Hij was een allround-huisarts, een beroep dat hij nagenoeg vijftig jaar heeft uitgeoefend. Onnoemlijke uren heeft hij onbaatzuchtig aan zijn patiënten besteed en duizenden kilometers gereden, bij dag én nacht. Uiteindelijk moet ook ik erkennen dat elk mens onvolmaakt, kwetsbaar en sterfelijk is en wellicht gemaakt voor een ander vreugdevol bestaan.”

Marc Verschoore woonde met zijn echtgenote Thérèse Dobbels in de Palingstraat. Hij was de papa van Laurence, Vinciane en Anne-Sophie en trotse opa van zeven kleinkinderen. Hij was ere-schepen van de gemeente Oostrozebeke, ere-voorzitter van het Rode Kruis Oostrozebeke en lid van de Geneeskundige Kring Tielt. (CLY)

De plechtige uitvaart vindt zaterdag 9 maart om 11 uur plaats in de Sint-Amanduskerk, gevolgd door de begrafenis op het kerkhof in de Kalbergstraat.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier