Gewezen gemeenteraadslid Marc Pysson overleden

Marc Pysson en burgemeester Joris Hindryckx. © ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

In Houthulst is oud-gemeenteraadslid Marc Pysson vrijdag op 66-jarige overleden. “Hij was een zeer betrokken mens, iemand die zijn dossiers kende en waarop je kon rekenen”, reageert burgemeester Joris Hindryckx. De uitvaartplechtigheid vindt op zaterdag 20 november om 10 uur plaats in de Sint-Bavokerk in Merkem.

Vorige maand werd Marc Pysson, op zijn eigen vraag, in de gemeenteraad vervangen door Ronny Goderis. Marc, die in 2016 na een zwaar ongeval tot aan de borst verlamd raakte, gaf toen te kennen dat gezondheidsredenen aan de basis van zijn ontslag lagen.

Verenigingen

Het was met heel veel pijn in het hart dat hij afscheid nam zowel van de gemeenteraad als van de verschillende verenigingen waar hij in het bestuur zat. Op vrijdag 12 november, om 9 uur in de voormiddag, is Marc dan stilletjes overleden, hij werd 66 jaar.

Marc laat zijn echtgenote Marleen Lamaire, twee dochters en vier kleinkinderen na. Marc woonde in de Iepersteenweg in Merkem. De uitvaartplechtigheid vindt op zaterdag 20 november om 10 uur plaats in de Sint-Bavokerk in Merkem.

Na de crematie krijgt Marc een plaatsje in huiselijke kring. Voor een laatste groet bent u elke dag van 15 tot 18.30 uur welkom in het Uitvaartcentrum Cornelis, Woumenweg 26 in Diksmuide. Gesloten op zondag.

Uit goed hout gesneden

Burgemeester Joris Hindryckx geeft een reactie op het overlijden van Marc. “Marc is zeer bewonderenswaardig om de moed en vechtlust die hij na het zware ongeval toonde, hoe hij zich verder bleef inzetten voor de gemeente maar ook voor tal van verenigingen. Hij was een zeer betrokken mens, iemand die zijn dossiers kende en waarop je kon rekenen. Marc zei altijd zijn mening maar kon zich evengoed naar de groep schikken. Hij was een groepsmens die uit het goede hout gesneden was.”

Zijn gezin was heilig voor Marc, hij droeg zijn kinderen en kleinkinderen diep in zijn hart en was hen en vooral ook Marleen heel dankbaar voor wat ze voor hem deden al de jaren na het ongeval.

Heel geëngageerd

Maar ook op de gemeente, bij verschillende verenigingen en bij de vele zieken die hij ging bezoeken zal het overlijden van Marc hard aankomen. Marc was heel geëngageerd en bezocht zolang hij het kon de zieken en eenzamen in de gemeente, dat deed hij al vele jaren.

Wij bieden de familie ons oprecht medeleven aan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.