Gewezen burgemeester van Middelkerke Janna Rommel-Opstaele overleden

Wijlen Janna Rommel-Opstaele.© Luc Cassiman
Wijlen Janna Rommel-Opstaele.© Luc Cassiman
Paul Bruneel

Janna Rommel-Opstaele (64), oud-burgemeester van Middelkerke, is overleden. Ze stierf aan de gevolgen van een hersentumor.

Janna Opstaele werd geboren op 31 maart 1957 en was getrouwd met Willy Rommel. Ze was moeder van Pieter en oma van Lize en Mauro. In oktober 1994 kwam ze voor het eerst op bij de gemeenteraadsverkiezingen in Middelkerke en ze behaalde vanop de 15de plaats 504 voorkeurstemmen.

Bij de herverkiezingen in 1995 stond ze op de vijfde plaats en haalde 810 voorkeurstemmen. Ze zou voorzitter worden van het OCMW, maar tijdens de aanstelling van de nieuwe gemeenteraad belandde Open VLD in de oppositie. In 2000 stond ze op de tweede plaats en haalde 1.256 voorkeurstemmen, goed voor een schepenambt.

Superschepen

Ook in 2006 scoorde ze goed met een recordaantal voorkeurstemmen. Michel Landuyt bleef burgemeester, maar Janna werd superschepen met heel wat bevoegdheden. In 2012 werd ze dan de eerste vrouwelijke burgemeester van Middelkerke.

In 2018 kreeg Open VLD een nieuwe opdoffer te verwerken en belandde weer in de oppositie. Jean Marie Dedecker werd burgemeester. Janna besliste om de politiek vaarwel te zeggen. In juni 2020 werd ze ernstig ziek. Begin dit jaar leek ze aan de beterhand, maar de hersentumor kwam echter terug en werd haar fataal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.