Familie strooit as van betreurde KVO-fan Eric Heyrick uit op voetbalveld: “Na drie jaar eindelijk afscheid dat papa verdiende”

Familie, vrienden en kennissen van Eric Heyrick maakten van de asverstrooiing een intiem, pakkend, maar bovenal mooi moment. © TVA/repro FRO
Timmy Van Assche
Timmy Van Assche Medewerker KW

Vlak voor 1.500 sympathisanten in het stadion afscheid namen van KV Oostende, voltrok zich een intiem familiemoment aan de penaltystip. De as van de overleden clubmedewerker- en sympathisant Eric Heyrick kreeg er een laatste rustplaats.

Eric Heyrick was afkomstig uit Aarsele, bij Tielt, en gold als een getalenteerd motorcrosser. Sterker nog, hij werd verschillende keren kampioen van België. Begin jaren negentig vestigde de familie zich in Oostende. Zoon Christophe werd doelman bij de jeugd van KV Oostende en ook vader Eric sloot zich aan bij de Kustboys. Hij werd jeugdcoach, keeperstrainer en ploegafgevaardigde. Zoon Christophe volgde z’n vader later op als keeperstrainer en ook kleinzoon Tommy doorliep de jeugdreeksen van KVO.

KVO-man

Later zou Eric een polyvalente kracht worden binnen de club: als klusjesman, zowel voor de jeugd als voor het eerste elftal, maar ook van belijner in zowel het stadion als op De Schorre. Op 16 juni 2021 overleed Eric op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van corona. “Een KVO-man in hart en nieren, die altijd voor alles en iedereen klaar stond om te helpen”, zou gewezen sportjournalist voor De Zeewacht Fons Roets over hem schrijven.

“Het was zijn laatste wens uitgestrooid te worden op het veld van ‘zijn’ club” – zoon Christophe

Nu, bijna drie jaar na z’n overlijden, kreeg Eric een treffende rustplaats. Aan het penaltypunt ter hoogte van de C-tribune, waar de diehards van KVO steeds op post staan, werd z’n as uitgestrooid. “Papa was meer dan 30 jaar aan KV Oostende verbonden, zowel aan de eerste ploeg als aan de jeugd”, vertellen zoon Christophe (44) en diens vrouw Thalassa (42). “Van ontbijten klaarzetten tot lijnen kalken: hij was er altijd. Na zijn overlijden en de uitvaart stond de urne met papa’s as thuis. Tot nu. Het was zijn laatste wens om uitgestrooid te worden op het veld van zijn club. Er kon geen gepaster moment plaatsvinden dan nu. Dit alles maakt het dubbel emotioneel.” Familie, vrienden en kennissen maakten er een intiem, pakkend, maar bovenal mooi moment van.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier